Boşanmak isteyen eşini tabancayla vuran öğretmen koca hakim karşısında

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Nisan 2008 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Bir türlü ikna edemeyince vurdum'

ESKİŞEHİR, (DHA)

Boşanmak isteyen eşini tabancayla vuran öğretmen koca hakim karşısında

ESKİŞEHİR'de kendisinden ayrılmak isteyen kendisi gibi İngilizce öğretmeni olan 38 yaşındaki eşi Canan Pak'ı sokak ortasında tabancayla vurarak yaralayan 39 yaşındaki Anıl Pak, tutuklu yargılandığı duruşmada verdiği ifadesinde, ?Ona olan sevgimi göstermek için görev yaptığı okulun bahçesine 1500 gül döktüm. Ama onu bir türlü ikna edemeyince vurdum? dedi.

Atatürk Bulvarı Arkeoloji Müzesi önünde 7 Ocak 2008 tarihinde meydana gelen olayda Eskişehir Tepebaşı Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Anıl Pak, Mahmudiye İlçesi'ndeki Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olan 2 çocuk annesi eşi Canan Pak ile boşanma davaları nedeniyle sokakta tartışmıştı. Anıl Pak, kendisinden boşanmaktan vazgeçiremediği eşi Canan Pak'ı tabancayla ateş ederek tek kurşunla göğsünden vurmuştu. Ağır yaralanan Canan Pak hastaneye kaldırılırken, Anıl Pak olay yerinde gelen polisler tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı. Anıl Pak, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan ilk duruşmada tutuklu sanık Anıl Pak kendini savundu. Kendisi cezaevindeyken boşanma davalarının sürdüğünü ve 10 gün önce de yaraladığı eşi Canan Pak'tan boşandıklarını belirten Anıl Pak, pişman olduğunu söyledi. Eşi ile 1.5 yıl ayrı yaşadıklarını, ondan başanmak istemediğini, barışmak için sürekli olarak ona güller gönderdiğini anlatan Anıl Pak şunları anlattı:

?Boşanma davası sürerken eşime olan sevgimi göstermek için onun görev yaptığı okulun bahçesine satın aldığım 1500 gül döktürdüm. Kaldığı babasının evine de her akşam çiçek gönderdim. İçerisinde yazdığım şiirlerin bulunduğu CD'ler yolladım. Ancak onu bir türlü ikna edemedim.?

Anıl Pak olay akşamı eşi Canan ile konuşmak istediğini ancak aralarında çıkan tartışma sonucunda onu tabancayla yaraladığını söyledi. Anıl Pak, ?Servis aracından indiğinde yanına gittim. Bana ?Seninle konuşacak birşeyim yok. Mahkeme kime verirse çocuk onda kalır. Ben Allah katında senden ayrıldım. Sen şerefsizsin? dedi. Daha sonra elini çantasına atınca birşey çıkaracağını sanıp ben de ona tabancayla bir el ateş ettim, Canan'ın benden ayrı yaşadığında A.D. adlı bir öğretmenle ilişkisi olduğu söylentilerini de duymuştum. Hatta eşimin beni A.D.'ye öldürteceği yolunda da söylentiler çıkmıştı? dedi.

Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık Anıl Pak'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber