Ve Alzheimer'ın sonu geliyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Nisan 2008 22:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

ABD'li bilim adamlarının çalışması tıp dünyasında heyecan yarattı... California Nörolojik Araştırmalar Enstitüsü'nde yapılan çalışmalarda, Alzheimer hastalığı üzerinde birkaç dakika içersinde gözle görülebilir etki gösteren bir aşı geliştirildi. Aşıyı geliştiren doktorlar ilacın uygulandığı hastalarda ilk etkilerin kısa sürede görüldüğünü, iyileşme oranının her hafta arttığını ve 3 ay içerisinde yüzde 90 başarı sağlandığını ifade etti. Dünyanın önde gelen bilim adamları ise, beynin iletişimi sağlayan kısmını iyileştiren tekniğin kanıtlanması durumunda yüzyılın en büyük tıp devrimi olabileceğini belirtti.

50 HASTA TEDAVİ OLDU

Enstitüde tedavi olan 50 hastanın görüntülerinin BBC'de yayınlanmasının ardından birçok hasta yakını merkezin önünde toplandı. Telefonları kilitlenen merkezden yapılan açıklamada ise tekniğin çok yeni olduğu belirtilerek, aşıyla ilgili daha çok araştırmaya ihtiyaç olduğu kaydedildi. Araştırmayı yöneten Edward Tobinick de ?Aşıdan sonra hastaların düşünme ve hesaplama yetisinde iyileşme oldu. Kelimeleri daha kolay buluyorlar? dedi.

18 MİLYON KİŞİYİ ETKİLİYOR

Günlük yaşamsal aktivitelerde azalma ve bilişsel yeteneklerde bozulma ile karakterize edilen bir beyin hastalığı olan Alzheimer'ın en belirgin özelliği hafıza kaybıdır. Tüm dünyada yaklaşık 18 milyon kişiyi etkisi altına alan ve genellikle 65 yaş ve üzerinde etkisini gösteren Alzheimer'ın kesin nedeni bilinmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber