Okutman, dil öğretimi vaadiyle öğrencileri dolandırdı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Nisan 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Selçuk Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci 'dil eğitimi için yurtdışına götürülmek' vaadiyle dolandırıldı. Üniversiteye bağlı Beyşehir Meslek Yüksekokulu'nda bir süre İngilizce okutmanı olarak görev yapan Fatih Alper K., 18 öğrenciden topladığı 80 bin YTL ile kayıplara karıştı. Beyşehir Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan öğrenciler, okutman hakkında takipsizlik kararı verildiğini, bunun da kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

Fatih Alper K. 2007 yılında Selçuk Üniversitesi Beyşehir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otelcilik Bölümü'nde İngilizce okutmanı olarak göreve başladı. Öğrencilerle iyi diyalog kuran okutman, ilçe merkezinde bir dil eğitim merkezi açtı. Öğrencileri, 'Dil eğitimi için sizi İngiltere'ye götürebilirim.' diye kandıran Fatih Alper K., 18 kişiden 80 bin YTL topladı. Öğrenciler borç alıp petrol istasyonlarında çalışarak denkleştirdikleri para ile pasaportlarını okutmana verdi. Öğrenciler yurtdışına gönderilecekleri tarih geldiğinde ise Fatih Alper K.'nin 'Gidişiniz iki ay ertelendi' cevabıyla karşılaştı. İki ay daha bekleyen öğrenciler Fatih Alper K.'ye ulaşamayınca dolandırıldıklarını anladı.

Bir yıldır paralarını geri alabilmek için okutmanı arayan üniversiteli gençler, adlî makamların kendileriyle ilgilenmemesinden yakınıyor. Turizm ve Otelcilik Bölümü birinci sınıf öğrencilerinden Tansu Alpant, Fatih Alper K.'nın paraları alıp kaçması karşısında şaşkınlık ve üzüntüyü aynı anda yaşadıklarını ifade etti. Alpant başından geçenleri şöyle anlattı: "Fatih Alper K. İngiltere'de bir okulda rehber öğretmenlik yaptığını, bizler için yurtdışı eğitiminin yararlı olduğunu söyledi. Beyşehir ilçe merkezine açtığı Express Language Center (ELC) aracılığı ile yurtdışına gitmemizde yardımcı olacağını belirtti. İngiltere'ye gitme zamanı geldiğinde 2 ay gecikme olacağını söyledi. Daha sonra 18 arkadaşımızdan topladığı yaklaşık 80 bin YTL parayla birlikte sırra kadem bastı." Tansu Alpant, 18 arkadaşıyla Beyşehir Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını, ancak olayın basit bir alacak verecek davası gibi algılanarak Fatih Alper K. hakkında takipsizlik kararı çıktığını ifade etti. Konya Cumhuriyet Savcılığı'na da başvurduklarını anlatan Alpant, olay Beyşehir'de gerçekleştiği için oradan da sonuç alamadıklarını kaydetti. Mağdurlardan Turizm Otelcilik birinci sınıf öğrencisi Nurçin Erdem, olayın psikolojik etkisini üzerinden atamadığını dile getirdi. Hocasının dil kursu için kendisinden 3 bin 500 YTL para aldığını aktaran Erdem, söz konusu parayı bir araya getirmek için teyzesinin bileziklerini ödünç aldığını, petrol istasyonunda aylarca çalıştığını ağlayarak anlattı. Yardım isteyen Erdem, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Pasaportlarının Fatih Alper K.'nin anlaşmalı olduğu Karya Ural International Danışmanlık firmasında kaldığını aktaran öğrenciler, firmanın pasaportları iade etmek için 500 YTL para istediğini ileri sürdü.

Öğrenciler mağdur, üniversite sessiz

Beyşehir Meslek Yüksekokulu'ndaki 18 öğrenci mağdur olurken okul idarecileri, olayın üniversiteyle bağlantısı olmadığını savundu. Yetkililer, Fatih Alper K.'nin 2006-2007 eğitim yılında öğrencilere İngilizce okutmanlığı yapması için ücret karşılığında getirildiğini belirtti. İdareciler, öğrencilerden para toplandığını, Fatih Alper K. kaçtıktan sonra öğrendiklerini belirttiler.

Sinan Gül

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber