Daha önce de lise basıp tüfekle çatışmışlar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Nisan 2008 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akdeniz Üniversitesi'nde çıkan olaylarla gündeme gelen Antalya'da, yılbaşından bu yana benzeri çok sayıda olay yaşanmasına rağmen, bu olayların münferit olarak ele alınması nedeniyle arkasındaki güçlerin üzerine gidilmediği ortaya çıktı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, son olayın ardından kentte daha önce meydana gelen olaylarla ilgili geçmişe yönelik soruşturma başlattı. Üniversitedeki olaylara karışanlardan 5'inin öğrenci olmadıkları saptandı.

Edinilen bilgiye göre, Başsavcılık, kendilerini "ülkücü" olarak tanıtan bazı grupların kentte, "PKK'lı ve komünistleri temizleme" kararı aldıkları iddiasını incelemeye aldı. Bu iddiaya göre, sözkonusu kararın alınmasından sonra yılbaşından bu yana çok sayıda olay yaşandı.

FİTİLİ ATEŞLEYEN LİSE BASKINI

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, yılbaşından sonraki ilk olay, ülkücülere baskı yapıldığı iddiasıyla 7 Ocak'ta 75. Yıl Lisesi'ne tüfek ve palalarla baskın düzenlenmesi oldu. Okulun basıldığını gören lisedeki öğrencilerden birinin ağabeyi olan E.B. evdeki tüfeğini alarak okula geldi. E.B., tüfeğini olayda silah kullanan ve öğrenci olmayan Ç.B.'ye doğrultarak ateşledi. Ç.B. de tüfekle ateş etti. E.B.'nin tüfeğinden çıkan saçmalarla Ç.B. yaralandı. Olaydan sonra E.B. tutuklandı. Ç.B ise tedavisinin ardından serbest bırakıldı.

Bu olaya Akdeniz Üniversitesi'ndeki kavga sırasında tabanca çekerken kameralara yakalandığı için gündeme gelen Ömer Ulusoy'un da karıştığı, ancak gözaltına alınmadığı iddia edildi.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMAYI DERİNLEŞTİRDİ

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Akdeniz Üniversitesi'nde silahların çekildiği kavgadan sonra 75. Yıl Lisesi'ndeki kavga başta olmak üzere kentteki benzer olayların tümünü soruşturma kapsamına aldı.

Edinilen bilgiye göre soruşturmada 75. Yıl Lisesi baskının da tüfek kullandığı halde tutuklanmayan Ç.B'nin de Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylara karıştığı anlaşıldı. Tutuklanan Ç.B. ile birlikte kendisini "ülkücü" olarak nitelendiren çok sayıda arkadaşının da önceki olaylarda isminin geçtiği ancak işleme uğramadıkları iddia edildi. Başsavcılık, üniversitedeki kavgaya karışanlardan 5'inin öğrenci olmadığını saptadı. Başsavcılığın, soruşturma kapsamında grupları yönlendiren isimleri aradıkları öğrenildi.

"AYIP OLMASIN" DİYE GİTMİŞ

Tabanca çekerek karşı gruptaki öğrencilere yönelten Ömer Ulusoy, savcılıkta verdiği ifadede, olayların ideolojik ayrışmadan çıktığını ileri sürdü. "Sağ-sol" çatışması yaşandığını öne süren Ulusoy, 7, 21 ve 26 Mart'ta da yaşanan kavgalara katıldığını anlattı.

Ulusoy, üniversitede PKK bayrağı açıldığını iddia ederek, Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Aksoy'un bu konuda Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Akaydın'ı uyardığını söyledi. Ulusoy, "Olay günü M.Ş. adlı kişi bizi aradı ve destek istedi. Ben aslında gitmek istemiyordum ama arkadaşlar 'gelmiyor musun?' diye sorunca 'ayıp olmasın' diye gittim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber