21 Nisan 2008'in Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Nisan 2008 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, 21 NİSAN 2008 PAZARTESİ GÜNDEMİ

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor.

-Başbakan Erdoğan'ın Katar ziyareti nedeniyle 2 haftadır toplanmayan Bakanlar Kurulu'nda, iç ve dış gelişmelerin yanı sıra 1 Mayıs işçi bayramının resmi tatil ilan edilmesine ilişkin CHP'nin de destek verdiği AKP'nin teklifi ele alınıyor. (Saat:11.00)

-AKP MYK

-AKP MYK toplantısı, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde yapılıyor. (Saat:19.00)

-23 NİSAN KUTLAMALARI

-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları başlıyor.

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, TBMM Kabatepe Parkı'nda Egemenlik Meşalesi'ni yakıyor. (Saat:10.00)

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT Genel müdürü İbrahim Şahin ve 30. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan konuk ülke ve evsahibi çocukların temsilcileri, lider ve rehberlerini Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:17.30)

-TBMM Başkanı Toptan, dünya çocuklarını Meclis'te kabul ediyor. (Saat:15.30)

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da şenliğe katılacak çocuklardan oluşan heyeti Başbakanlık Yeni Bina'da kabul ediyor. (Saat:10.30)

-GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Katile Derneği Genel Başkanı Çetin Nuhoğlu, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Timur Bayındır'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:14.00/14.45)

-AVUSTURYA DIŞİŞLERİ BAKANI PLASSNİK ANKARA'DA

-Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın resmi davetlisi olarak Ankara'ya geliyor.

-Plassnik ve Babacan, Devlet Konukevinde Türkiye-Avusturya Komşuluk Çalıştayı'nın açılışına katılıyor. (Saat:09.30)

-İki bakan, Dışişleri Bakanlığı'nda bir süre görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenliyor. (Saat:10.30/11.30)

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avusturya Dışişleri Bakanı Plassnik'i Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:16.00)

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Plassnik'i Başbakanlık Yeni Bina'da kabul ediyor. (Saat:18.00)

-MERKEZİ YÖNETİMİN İÇ VE DIŞ BORCU AÇIKLANIYOR

-Hazine Müsteşarlığı, Mart sonu itibariyle merkezi yönetimin iç ve dış borç stokunun yanı sıra Hazine alacak verilerini de açıklayacak. (Saat:17.30)

-SGK BAŞKANVEKİLİ GÜNEY'DEN SSGSS İLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISI

-Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanvekili Tahsin Güney, Meclis Genel Kurulu'ndan geçen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu hakkında basını bilgilendirme toplantısı düzenliyor.(Saat:09.30)

-RTÜK 14 YAŞINDA

-Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Dr. A. Zahid Akman ile Üst Kurul Üyeleri, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun 14. kuruluş yıldönümü sebebiyle Anıtkabir'i ziyaret ediyor. (Saat:11.30)

-TSK ELELE VAKFI 12 YAŞINDA

-TSK Elele Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Bahtiyar Türker ve beraberindeki heyet 12. kuruluş yıldönümü nedeniyle Anıtkabiri ziyaret ediyor. (Saat:10.30)

-ULUSLARARASI KARAYOLU TAŞIMACILIĞI KONGRESİ

-TOBB ve TOFED'in işbirliğiyle Lütfi Kırdar Spor Salonu'nda "Uluslararası Karayolu Taşımacaığılı Birliği'nin 31. Dünya Kongresi" düzenleniyor. (Saat:11.00)

-AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNDEKİ ?TCK 301? BENZERİ DÜZENLEME VE UYGULAMALAR

-AB Genel Sekreterliği, TCK'nın 301'inci maddesiyle bazı AB ülkelerinin Ceza Kanunlarındaki muadil hükümlerle karşılaştırılarak bir istatistik çalışması hazırladı.

-Hazırlanan çalışmayla, Almanya, İtalya, Polonya, İspanya, İsveç, Finlandiya ve Fransa'nın, Ceza Kanunun ilgili maddeleri çerçevesinde mahkemelerce verilen çeşitli kararlar bilgi notu çerçevesinde anlatıldı.

-MECLİS'TE AKP'LİLERE SİGARA ANKETİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, parti içinde başlattığı ?sigarasız günler? kampanyası sonuç verdi. AKP içinde pek çok tiryaki milletvekilinin sigarayı bıraktığı biliniyor.

-Meclis'te, milletvekillerinin sigara kullanımı konusunda anket yapılıyor. Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından Türkiye genelinde çeşitli alanlarda yürütülen sigara araştırması kapsamında, milletvekillerinin sigara kullanımıyla ilgili görüşleri alınıyor.

-Söz konusu anket Meclis'te sadece AKP'li milletvekillerine uygulanırken ankette yer alan "Sigarayı bıraktıysanız sayın Başbakan'ın etkisi oldu mu?" şeklinde bir soru da dikkat çekiyor.

-HAKKARİ'YE SADECE 88 EBE

-Her yıl 21-28 Nisan'da kutlanan Ebeler Haftası başladı. Koruyucu sağlık hizmetlerinin en ücra köşelere kadar ulaştırılması ve hastanelerde anne adaylarına, kadınlara, yeni doğan bebeklere yönelik tedavi edici sağlık hizmetlerinin verilmesinde önemli görevler üstlenen ebelerin Türkiye'deki dağılımına bakıldığında Hakkari'ye sadece 88 ebenin düştüğü görülüyor.

-EĞİTİMLİ VE GENÇ KADIN MEMUR SENDİKAYA KARŞI İLGİSİZ

-Memur-Sen'in yaptığı araştırmaya göre, eğitimli ve genç kadın memurların sendikaya karşı ilgisiz olduğu belirlendi.

-Memur-Sen'in bin 294 kadın memur üzerinde yaptığı araştırmaya göre, 18-25 yaş arası kadın memurların yüzde 13.6'sı sendikaya üye olurken, 56 ve yaş üstü memurlarda bu oran yüzde 55.6'ya çıkıyor. Eğitim düzeyi arttıkça sendikalaşma oranın ise düştüğü gözlendi. İlkokul mezunlarının yüzde 54.5'i sendikaya üye olurken, doktora mezunlarında bu oran yüzde 15.4'e geriliyor.

-YARGITAY BAŞKANI GERÇEKER, BAKAN ŞAHİN'İN ELEŞTİRDİĞİ YARSAV'IN KURUCU ÜYESİ ÇIKTI

-Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in eleştirdiği YARSAV'ın kurucu üyesi olduğu öğrenildi.

-?TÜRKİYE, KADINLARA EN KÖTÜ MUAMELE EDEN 10 ÜLKEDEN BİRİ?

-Pakistan'ın önde gelen gazetelerinden The News'de yayınlanan bir makalede ?Müslümanların kadınlara iyi muamele yapmadığı? görüşü savunulurken bu konuda ?en suçlu? 10 ülke arasında Pakistan ve Türkiye'nin de bulunduğu belirtildi.

-ŞİDDET GÖREN LÜKSEMBURGLU ÇOCUKLAR, TÜRKİYE'DE YUNUSLARLA TEDAVİ GÖRÜYOR

-Lüksemburg'da aile içinde şiddet, suistimal, cinsel taciz gibi sorunlar yaşadıkları gerekçesiyle mahkeme kararı ile ailelerinden alınan çocuklar, Antalya Ruhbilim Okulu'da insan canlısı yunuslarla terapi görerek, hayata tekrar umutla bakmayı öğreniyor.

-TURİZM MESLEK ÖĞRETMENLERİNE OTEL YOLU GÖZÜKTÜ

-Milli Eğitim Bakanlığı, Anadolu otelcilik ve turizm meslek lisesi öğretmenlerinin 4 ve 5 yıldızlı otellerde çalışarak sektörde deneyim kazanmasını sağlayacak.


AA, 21 NİSAN 2008 PAZARTESİ GÜNDEMİ

1- Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, Ankara'da...

- Plassnik ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Devlet Konukevi'nde Türkiye-Avusturya Komşuluk Çalıştayı'nın açılışına katılacak.

- Plassnik ve Babacan, Dışişleri Bakanlığında bir araya gelecek, ardından basın toplantısı düzenleyecek.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avusturya Dışişleri Bakanı Plassnik'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuk Bakan Plassnik ile Başbakanlık Yeni Bina'da görüşecek.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kabulleri...

- Cumhurbaşkanı Gül, Kalite Derneği (KALDER) Genel Başkanı Çetin Nuhoğlu ve beraberindeki heyeti, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır ve beraberindeki heyeti, ayrı ayrı kabul edecek.

3- Milli Egemenlik Haftası...

- Hafta, TBMM Kabatepe Parkı'nda bulunan "Milli Egemenlik Meşalesi'nin yakılması" ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın açış konuşmasıyla başlayacak.

- Toptan, TBMM ile Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen, "Bahar Yazın, Çocuk Geleceğin Habercisidir" konulu fotoğraf sergisinin açılışına katılacak.

- TBMM Başkanı Toptan, Tokat'ın Turhal ilçesinden gelecek öğrencileri makamında kabul edecek.

4- "Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği"

- TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği" dolayısıyla Türkiye'de bulunan dünya çocuklarıyla Anıtkabir'i ziyaret ediyor.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de bulunan yabancı çocukları Başbakanlık Yeni Bina'da kabul edecek.

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye'de bulunan dünya çocuklarıyla bir araya gelecek.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT Genel Müdürü Şahin ve beraberindeki konuk ülke ve ev sahibi çocukların temsilcileri ile lider ve rehberlerinden oluşan heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenlikleri için Antalya'da bulunan dünya çocukları, Belek'te bulunan Dinler Bahçesi'ni ziyaret ederek, 23 Nisan Barış Ormanı'na fidan dikecekler.

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İzmir Ticaret Odasının (İZTO) davetlisi olarak İzmir'e gelen Makedonyalı öğrenciler, İZTO'daki çocuk meclisi toplantısına katılacak.

5- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina'da toplanacak.

6- AK Parti MYK, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

7- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Irak'a komşu ülkelerin dışişleri bakanları toplantısı için Kuveyt'e gidecek.

8- Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Hollandalı parlamenter Ria Oomen-Ruijten'in hazırladığı Türkiye raporunu oylayacak.

9- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Özbekistan'da

- Yazıcıoğlu, TİKA Koordinasyon Ofisini ziyaret edecek, Tarım Bakanlığında görüşmelerde bulunacak ve Türk iş adamlarıyla bir araya gelecek.

10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, BOTAŞ'tan bir heyetle birlikte, Roma'daki 11. Uluslararası Enerji Forumu toplantısına katılıyor.

- Yarın sona erecek toplantıda, çeşitli ülkelerin enerji bakanlarının katılımıyla enerji ve petrol fiyatları konusu ele alınacak.

11- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sabancı Vakfı iş birliğiyle düzenlenen "Halk Dansları Yarışması"nın İstanbul'daki final, gala ve ödül törenine katılacak.

12- Yeni Zelanda Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Graham Lintott, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nu ziyaret edecek.

13- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Kadir Has Üniversitesi Hukuk Kulübü'nün düzenlediği "Liderler Kadir Has'ta Buluşuyor" etkinliğine katılarak, Türkiye gündemini değerlendirecek.

14- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Halk Ekmek A.Ş'ye ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

15- Ayvaz Gökdemir toprağa veriliyor.

- Eski Bakanlardan Gökdemir için TBMM'de tören düzenlenecek.

- Gökdemir'in cenazesi, Kocatepe Camisi'nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

16- RTÜK Başkanı Zahid Akman ile Üst Kurul üyeleri, RTÜK'ün 14. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

17- DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 97 kişinin, "askerlikten kurtulmak için hile yapmak ve buna iştirak etmek" suçlarından yargılanmalarına, Hava Kuvvetleri Lojistik Komutanlığında oluşturulan mahkeme salonunda başlanacak.

18- 12. Yapı Kredi Sigorta Afife Tiyatro Ödülleri, İstanbul'da düzenlenecek törenle sahiplerine dağıtılacak.

19- 11. Malezya Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (DSA) açılıyor.

- Fuara, Türkiye'den 37 savunma sanayi firması katılıyor.

20- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, UND Başkanı Tamer Dinçşahin ve TOFED Başkanı Mustafa Yıldırım, mayıs ayında yapılacak Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliğinin 31. Dünya Kongresiyle ilgili İstanbul'da ortak basın toplantısı düzenleyecek.

21- Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Piyade Er Zülkif Tekir için Giresun'un Alucra ilçesindeki Merkez Büyük Cami'de tören düzenlenecek.

- Şehit er Tekir'in cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çamlıyayla köyündeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

22- Ziyaret... Toplantı... Tören... Konferans...

- Şili'nin Ankara Büyükelçisi Francisco Marambio, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret edecek.

- Konya Turizm Platformu, düzenleyeceği basın toplantısıyla, "Konya'nın 7 Harikası"nı açıklayacak.

- Toplum Gönüllüleri Vakfı Başkanı İbrahim Betil, Sakarya Üniversitesinde, "Sivil Toplumun Gelişmesinde Sivil Toplum Kuruluşlarının Sorumlulukları; Toplum Gönüllüleri Vafkı Örneği" konulu konferans verilecek.

- Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Turizm İl Müdürlüğünce düzenlenen "7. Geleneksel Turizm Paneli", Adapazarı Kültür Merkezi'nde yapılacak.

23- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu:

- "Önemli turizm merkezlerini sınırları içinde bulunduran ve nüfusları yetersiz olduğu için kapatılmaları gündemde bulunan belde belediyelerin özel bir statüye kavuşturulmaları için çalışma yürütüyoruz"

- "Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Uzungöl'ün dünyaya tanıtımı çalışmaları kapsamında bakanlık olarak altyapıyla ilgili gerekli her türlü desteği vereceğiz"

24- Devlet, gayrimenkul zengini...

- Hazine, 138,1 milyar metre karelik bir alanı kaplayan 2 milyon 559 bin 916 adet taşınmaza sahip bulunuyor.

- Günümüzde devletin 104 bin 651 adet binası, 351 bin arsası, 470 bin arazisi ve 1 milyon 65 bin adet tarlası var.

25- İhracatta "hedef ülke" Hindistan...

- Türkiye, ihracatını artırmak için dünyanın en önemli ekonomileri arasına giren Hindistan ve Brezilya'ya yönelecek.

- Hindistan'a özel bir açılım planı uygulamaya geçirilecek.

26- Bank Asya 1. Lig'de 31. haftanın son maçında Kocaelispor ile Eskişehirspor, İzmit'te karşılaşacak.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber