En yaşlı polisten genç meslektaşına nasihat

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2008 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal İşler Daire Başkanı Özkan Elgin, Türkiye'deki en yaşlı polis olan Fuat Kurtuluş'u evinde ziyaret etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal İşler Daire Başkanı Elgin, 90 yaşındaki Fuat Kurtuluş'u Aydınlıkevler'deki evinde ziyaret ederek, emniyet teşkilatının hediyelerini sundu. 3 çocuk ve 5 torun sahibi Kurtuluş, polisliği çok sevdiğini belirterek, sicil numarasının 3543 olduğunu, 1943 yılının 7. ayında mesleğe atlı süvari olarak başladığını anlattı. 9 sene süvari polis olarak Eskişehir'de görev yaptıktan sonra İskenderun ve Ankara'da da görev yaptığını kaydeden Kurtuluş, "Ben Atatürk polisiyim, Atatürkçüyüm" dedi.

15 Mayıs 1971 tarihinde 1. dereceden emekli olduğunu söyleyen Kurtuluş, emekli olduktan sonra 26 yıl bakkallık yaptığını ve 1995 yılında bakkallığı da bıraktığını belirtti. Binanın bahçesinde gül yetiştirerek zamanını geçiren Kurtuluş, "Kimsenin hakkını yemedim, rüşvet yemedim" diye konuştu.

Görev yaptığı yıllarda çok sayıda takdirname verildiğini kaydeden Kurtuluş, "Görev sırasında bir kulüpte uygulama yaparken bir kişi bana 'ben hakimim' dedi. Ben de 'Bende buranın hakimiyim' dedim. Bu yüzden görev yerimi değiştirdiler" diyerek bir anısını da paylaştı. Genç polislere de nasihatlerde bulunan Kurtuluş, "Polis dürüst olmalı, kimsenin hakkını yememeli" dedi.

Kurtuluş, günlerini namazlarını kılarak ve bahçedeki güllere bakarak geçirdiğini söyledi.

Daire Başkanı Elgin ise, Kurtuluş'a yeni bir emniyet teşkilatı kimliği verileceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber