Maaş ihalesinde bankalar yarıştı, polis 2 kez kârlı çıktı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Nisan 2008 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FATİH İNCİ / ANKARA

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan 15 bin personelin 3 yıllık maaş ödemelerini alan Vakıfbank, promosyon olarak 15 bin personele her ay 35 YTL ödeyecek, ayrıca 315 ekip otosu alarak Ankara Emniyeti'ne bağışlayacak. Kurumların personel maaşları ödemesi için kıyasıya yarışan özel ve kamu bankaları, kurum ve personelini adeta ihya ediyor. Bunun son örneği de Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yaşandı. 15 bin polisin maaşı için açılan 'promosyon ihalesi'ne çok sayıda özel ve kamu bankası katıldı.

Maaş karşılığında polise verilecek promosyonun miktarını ve niteliğini belirleyen promosyon ihalesi, tam 95 tur sürdü. Gergin ve stresli 95 turun ardından galip taraf, bir kamu bankası olan Vakıfbank oldu. İnanılmaz yoğun tempolu promosyon ihalesinden bir kamu bankasının galip çıkması dikkat çekici bulunurken, çıkan rekabet ortamından en fazla polis kârlı çıktı.

3 yıl boyunca personelin maaşlarını ödeyecek olan Vakıfbank'ın vereceği promosyonun 3'te ikisi personelin maaşına yansıtılacak. Yani her ay 15 bin personel maaşı hariç 35 YTL fazladan para alacak. Geriye kalan üçte birlik kısımla da 315 ekip otosu alınarak, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağışlanacak. Ankara Emniyet Müdürlüğü, benzer bir ihaleyi 2003 yılında da yapmış ve promosyonun tamamıyla sadece 100 araç alabilmişti. Şimdi ise promosyonun üçte birlik kısmıyla 315 araç alınacak. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün aldığı ve trafik birimlerine dağıttığı 210 ekip otosu bile, emniyet için ciddi bir maddi yekun oluştururken, 315 otonun sadece Ankara'daki personelin maaş promosyonunun üçte birlik kısmıyla alınması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber