12 üniversite öğrencisine terör gözaltısı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Nisan 2008 10:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ali Faik ATAY/KARABÜK, (DHA)

KARABÜK, Zonguldak ve Diyarbakır'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda terör örgütü PKK üyesi oldukları öne sürülen 12 üniversite öğrencisi gözaltına alındı.

Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Karabük Üniversitesi'nde öğrenim gören terör örgütü PKK'nın üniversite yapılanması olduğu belirtilen Yurtsever Demokratik Gençlik Harekeketi adı altında faaliyet gösteren 10 üniversite öğrencisini gözaltına aldı.

Eş zamanlı olarak Zonguldak ve Diyarbakır'da düzenlenen operasyonlarda da birer öğrenci gözaltına alınarak Karabük'e getirildi. Öğrencilerin evlerinde yapılan aramada örgütsel dokümanlar, bilgisayarlar, örgüte ait CD'ler, hafıza kartları, yasak yayınlar ele geçirildi.

BAYRAKLI TEPKİ

Gözaltına alınan 2'si kadın 12 kişi jandarmadaki ifadelerinin ardından, ?örgüte elaman temin etmek', ?örgüte yardım ve yataklık etmek' suçlarından adliyeye sevk edildi. Bu sırada, Karabük Adliyesi'nin karşısında bulunan Karabük Valiliği'nde çalışan bazı memurlar, PKK'lı öğrenci yakalandığını duyarak tepkilerini göstermek için pencerelere Türk Bayrağı astı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber