İşte uygun aday bulunamayan meslekler

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2008 22:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin önde gelen seçme ve yerleştirme firmalarından biri olan Select KRM, 2008 yılı başından bu yana firmaların en fazla aradığı ancak istenen nitelikte adayın bulunamadığı pozisyonları çıkarttı.

2008 yılı başından bu yana toplu işe alımlar dahil olmak üzere 183 farklı pozisyona 293 kişi yerleştiren Select KRM'nin listelediği Türkiye'de aday bulunamayan pozisyonlar şöyle:
"Financial Controller&Financial Analyst: En çok talep edilen pozisyonlardan biri olduğu için, adayların ücret beklentileri çok yüksek. Pozisyonda sirkülasyon fazla.

Java Developer: Java yeni ve sürekli yenilenen bir teknoloji. Bu nedenle Türkiye'de bu alanda uzmanlaşmış, deneyimli kişiler bulmak zor.

Yönetici Asistanı: Sirkülasyonu en fazla olan pozisyon. Her firmanın kültürüne ve beraber çalışılacak yöneticiye göre profil çok değişebiliyor. Adaylara da çok talep olduğu için firma kültürüne bire bir uygun kişiyi bulmak zorlaşıyor.

İş Geliştirme Müdürü: Bu pozisyon özellikle yeni yapılanma döneminde olan firmalarda talep ediliyor. Her firmada bulunan bir pozisyon olmadığı ve sektöre göre de tanımı farklılaşan bir pozisyon olduğu için uygun kişiyi bulmak zor.

Teşkilatlanma Sorumlusu: Vakıf yapılarına yönelik bir pozisyon. Türkiye'de STK'lar kariyer açısından talep edilmiyor, bu pozisyonda çok fazla uzman yok.

İngilizce bilen Resepsiyonist: Uluslararası firmaların kalıcı veya dönemsel olarak sıkça talep ettiği bir pozisyon. İngilizce bilen kişiler bu pozisyonda görev almak istemiyor, Yönetici veya Departman Asistanlığı pozisyonunu tercih ediyorlar.

Yurtiçi ve Yurtdışı Yer Bulma ve Kiralama Uzmanı: Türkiye'de özellikle gelişen perakende sektörü ile ortaya çıkan bir pozisyon. Büyük perakende firmalarının mağaza yeri bulma, kiralama işlerinden sorumlu olacak bir pozisyon. Yeni gelişen bir alan fakat konuda henüz çok fazla uzmanlaşmış aday bulunamıyor.

Mağaza Satış Elemanı: Her gün bir yenisi açılan alışveriş merkezlerinde çalışacak yetişmiş, firma kurum kültürünü en iyi şekilde yansıtan, vardiyalı çalışmaya açık Mağaza Satış Elemanı pozisyonu da en fazla aranan pozisyonlardan. Ancak bu pozisyon değişken vardiya saatleri ve fiziksel olarak yorucu olması nedeniyle fazla talep görmüyor ve çalışan sirkülasyonu çok yüksek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber