Mersin Adliyesi'nde taşlı sopalı kavga

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2008 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

müdahale ettiği olaylarda biri polis 2 kişi yaralandı.

Mersin'in Çavuşlu Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl Aralık ayında meydana gelen ve Çavuşlu Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Soysal'ın kardeşinin öldüğü, oğlunun da yaralandığı olayın ikinci duruşması bugün 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Zanlı Mehmet İ.'nin tutuklu olarak yargılandığı duruşmayı izlemek üzere Çavuşlu Mahallesi'nden yüzlerce kişi adliyeye geldi. Şüpheli yakınlarının da adliye önünde toplandığı olayda, iki taraf arasında bir anda kavga çıktı. Kadınların da karıştığı kavgada taraflar birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı. Polis ekiplerinin gaz bombası kullanarak müdahale ettiği olaylarda havaya silah sıkıldı. Savaş alanını andıran görüntülere sahne olan olayda, 1 kişi başına isabet eden taşla, 1 polis memuru da ayağından yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, polis kavgaya karışan çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Gerginlik nedeniyle adliyeye çevik kuvvet ve özel hareket timleri de sevk edilirken, kavga sonrası yeniden adliye önünde toplanan Çavuşlu Mahallesi sakinleri "Çavuşlu'da katil istemiyoruz" şeklinde slogan attı. Adliye önündeki gerginlik sürerken polisin önlemleri de devam ediyor.

Çavuşlu Mahallesi'nde 2007 yılının Aralık ayında meydana gelen olayda, Çavuşlu Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Soysal'ın kardeşi Yusuf Soysal (33) ile muhtarın oğlu Mehmet Uğur Soysal (20), aralarında daha önceden husumet bulunduğu belirtilen minibüs işletmecisi Mehmet İ. (29) tarafından tabancayla vurulmuş, Yusuf Soysal hayatını kaybederken, Mehmet Uğur Soysal ağır yaralanmıştı. Cinayetin ardından kaçan Mehmet İ., yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Cinayet, Çavuşlu Mahallesi'nde iki tarafı birbirine düşürmüş ve çeşitli eylemlere sahne olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber