TSK, PKK kamplarına 1 saat 10 dakika boyunca bomba yağdırdı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2008 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının Kandil Dağı bölgesindeki PKK kaplranı bombardımanı 1 saat 10 dakika sürdü.

Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'ndeki 181'inci ve 182'nci filolardaki F-16 savaş uçaklarının bombardımanı, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği 'nin resmi internet sitesinde yer aldı.

İnternet sitesi, gece yarısı başlayan hava operasyonunda sivillerden ölen olmadığını duyurdu ve bombardımanın Pişdera İlçesi'ne bağlı Reşge, Şinawe, Peygala, Erke, Maredu ve Beste köylerinin bulunduğu alanlarda yoğunlaştığını duyurdu. Kürdistan Yurtseverler birliği'nin internet sitesi, bu köylerde oturanların evlerini terkettiğini ileri sürdü.

PKK'NIN KAMPLARI YERLE BİR OLDU

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'ya karşı yurt içinde ve dışında mücadeleyi sürdürürken, savaş uçakları da dün gece başlatılan hava operasyonunda Kandil Dağı bölgesindeki PKK kalplarını yerle bir etti.


Türk savaş uçakları Kandil'i bombaladı


Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü başta olmak üzere bölgedeki üslerdinden dün saat 23.15'ten itibaren havalanan savaş uçakları, Kuzey Irak'daki PKK kamplarına geneş kapsamlı hava operasyonu başlattı. Sınırda yoğun hava trafiği başlarken, Hakkari'nin Şemdinli ve Çukurca ilçeleri semalarından Irak yönüne giden savaş uçakları, Kandil Dağı bölgesinde yuvalanan PKK'lılara bomba yağdırdı.

Kuzey Irak'taki yerel kaynaklar, Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının saat 23.45'ten itibaren PKK'nın en önemli kamplarından olan Kandil Dağı yakınlarındaki Kurtek ve Kalatukan bölgelerini vurduğunu duyurdu. Bu kaynaklar, ağır bombardımanda terör örgütü PKK'ya büyük kayıp verdirildiğini ve kampların yerle bir edildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber