Kamu personel sistemi geleceğini arıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Mayıs 2008 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAMU PERSONEL SİSTEMİ GELECEĞİNİ ARIYOR

Kamu yönetiminin yeniden yapılandırılması meselesi Türk idari sisteminde "bitmeyen senfoniye" dönüşen konulardan biridir. Türkiye son iki yüz yıldır reform gündemiyle yatıp kalkmaktadır. Kamu yönetimi reformunun önemli bir ayağını oluşturan personel sistemi sorunu bugün en çok tartışılan konuların başında gelmektedir. İşte bu maksatla Kamu Araştırmaları Vakfı tarafından 21 Mayıs 2008 Çarşamba günü Ankara'da Karayolları Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda "Kamu Personel Sistemi ve Sorunları" isimli bir sempozyum düzenlenecektir.

Programı ekte sunulan sempozyum, sabah bir, öğleden sonra iki olmak üzere toplam üç oturum halinde yapılacaktır. Sempozyumun açılış konuşmasını T.C. Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN yapacaklardır. Sempozyuma Keynote Speaker olarak kamu personel sistemi alanındaki çalışmalarıyla yakından tanınan Prof. Dr. Ali ULUSOY davet edilmiştir.

Sabah gerçekleştirilecek olan birinci oturuma Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Genel Müdürü Prof. Dr. Eyüp G. İSBİR başkanlık edecektir. Bu oturuma Başbakanlık Müsteşarı Efkan ALA, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin YAYMAN ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kemal ÖKTEM konuşmacı olarak katılacak ve konunun siyasi, idari, akademik boyutunu irdeleyeceklerdir.

Öğleden sonra icra edilecek ikinci oturuma ise bu alandaki çalışmalarıyla öne çıkan Başbakanlık Eski Müsteşarı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ömer DİNÇER başkanlık edecektir. Oturumda konuşmacı olarak Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder KUTLU, T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu İnsan Kaynakları Daire Başkanı Salim KAHRAMANOĞLU ve Maliye Bakanlığı BUMKO Genel Müdürü Naci AĞBAL katılacaklar ve meseleyi mevcut uygulamalar perspektifinden tartışacaklardır.

Sempozyum kapsamında, Sivil ve Siyasi Perspektif adıyla gerçekleştirilecek üçüncü oturumda ise konu siyasi parti ve memur sendikaları temsilcileri tarafından tartışılacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan iki büyük siyasi partinin (AKP ve MHP) temsilcileri ile birlikte, kamu personel sisteminin tarafı olan kamu çalışanları sendikalarının temsilcileri görüşlerini beyan edeceklerdir. Bu kapsamda AKP Genel Sekreteri İdris Naim ŞAHİN, MHP Giresun Milletvekili Murat ÖZKAN, Kamu-Sen Başkanı Bircan AKYILDIZ, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet GÜNDOĞDU görüşlerini beyan etmek üzere davet edilmişlerdir. Bu oturuma, Devlet Personel Eski Başkanı, Kırşehir Eski Millet Vekili Sayın Şevki GÖĞÜSGER başkanlık edecektir.

Sempozyuma, sivil toplum örgütleri, akademik kuruluşlar ve medya alanından başarılı ve seçkin bir davetli kitlenin katılımı öngörülmektedir. Etkinlik tüm vatandaşlarımıza açık olup www.kamupersonelsistemisempozyumu.org internet adresinden ayrıntılı bilgilere ulaşılabilir. Sempozyum Sabah 09:00'da Karayolları Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda başlayacak olup verilecek öğle yemeğine müteakiben öğleden sonraki oturumlarla devam edecektir. Katılımlarınızla bizleri onurlandırmanızı bekler saygılar sunarız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber