Bakan, TRT'deki kadrolaşma rakamlarını açıkladı!

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Mayıs 2008 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

21 kişiyle mi kadrolaşmışız

DEVLET Bakanı Mehmet Aydın, TRT'deki kadrolaşma rakamlarını açıkladı. Aydın, ?Magazin konusu olmasını istemiyorum. Hangi genel müdür zamanında ne kadar insan atandığını size söylerim. Binlerce... Öyle on, yüz değil. Şu kadar dönemde genel müdürlük yapmış, sanki hiç personel yokmuş gibi, binlerce kişi alınmıştır'' dedi.

REKOR TOSKAY'IN

KADRO rakamlarını veren Aydın ?TRT'ye, Tunca Toskay zamanında 2 bin 702, K. Aydın Erdem döneminde 887, Tayfun Akgüner döneminde 363, Yücel Yener döneminde ise 2 bin 362 personel alındı. Bu dönemde, Şenol Demiröz döneminde 17 kişi alınmış. Şimdiye kadar da alınan personel sayısı 21. 21 kişiyle bir kadrolaşmanın olduğunu söylemek... '' diye konuştu.


TRT'de kadrolaşma MHP döneminde

TRT'de kadrolaşma iddialarına cevap veren Devlet Bakanı Aydın, kuruma AK Parti döneminde 21, Toskay döneminde 2702, Erdem döneminde 887 kişi alındığını söyledi.

TBMM BÜROSU/ANKARA

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TRT'de kadrolaşma iddialarına önceki hükümetler döneminde kuruma alınan personel sayısıyla cevap verdi. Önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda TRT ile ilgili Yasa tasarısı görüşülürken milletvekillerinin sorularını cevaplayan TRT'den sorumlu Devlet Bakanı Aydın verdiği bilgilere göre TRT'ye MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay'ın Genel Müdür olduğu ANAP iktidarı döneminde 2 bin 702, Kerim Aydın Erdem döneminde 887, Tayfun Akgüner döneminde 363, Yücel Yener döneminde ise bin 362 personel alındı. AK Parti döneminde ise 17'si Şenol Demiröz zamanında olmak üzere 21 personel alındı.

TRT KUSURSUZ DİYEMEM

Aydın, milletvekillerinin eleştirilerini cevaplandırırken, TRT'nin hiçbir kusuru olmadığını, kurumun yetersizliklerinin olmadığını söylemediğini ancak eksikliklerin yapıcı şekilde dile getirilmesini ve buna uygun çözümlerin yasalarla üretilmesi gerektiğini söyledi. Aydın şöyle konuştu: ?Başka türlü olursa o kurum kendi kendisini tüketir. Benim, göreve başladıklarında arkadaşlara ilk söylediğim şey şu oldu: 'Çok eleştiri gelecektir' Ben kıdemli sayılırım, 60'ın üzerindeyim. Ama çocukluğumdan beri, rahmetli Osman Bölükbaşı'nın o sözünü hatırlarım ben, her dönemde TRT şikayet konusu olmuştur. Çünkü bu kadar etkili olan bir kurumun -üstelik kamu kurumu- eleştirilmemesi mümkün değildir. Önemli olan bu eleştirilerin somut biçimde kuruma ve bana iletilmesidir. İletildiği zaman buna çok şeffaf cevaplar verilecektir.?

Devlet Bakanı Aydın, İbrahim Şahin'in Genel Müdürlüğü döneminde TRT-2 haber programlarında CHP'ye toplam 9 saat 31 dakika 13 saniye, iktidara 10.5 saat, MHP'ye 4 saat 49 dakika 40 saniye yer verildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber