Bekar sözleşmeli personel evlenemeyeceğini düşünüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mayıs 2008 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık Sen tarafından yapılan araştırmaya göre; sözleşmeli personelin yüzde 43'ü aile bütünlüğünün tehdit altında olduğunu düşünüyor. Bekar personelin yüzde 61'i ise bu şartlarda evlenemeyeceğine inanıyor.

Türk Sağlık Sen tarafından; sözleşmeli personelin sorunlarını ve beklentilerini tespit etmek için bin 158 personelin katıldığı bir anket çalışması yapıldı. Anket sonuçlarına göre, sözleşmeli personelin hükümetten en büyük beklentisi yüzde 84 oranında kadro verilmesi. Yüzde 10'u özlük haklarının iyileştirilmesini, yüzde 6'sı ise sosyal haklarında iyleştirme yapılmasını talep ediyor.

Sözleşmeli personelin yüzde 55'i becayiş sorununun çözülerek bu hakkın kendilerine verilmesini istiyor. İkinci çözülmesini istedikleri sorun ise yüzde 34 ile eş durumundan tayin. Ankete katılanların; yüzde 72'si sözleşmeli olarak çalışmalarının hayatlarında en çok aile yaşantılarını olumsuz etkilediğini belirtiyor. Yüzde 19'u sosyal hayatlarının, yüzde 5'i ise eğitimlerinin olumsuz etkilendiğini düşünüyor.

Bekar sözleşmeli personelin yüzde 61'i ise "bu şartlarda evlenemeyeceğini" düşünüyor. Evli sözleşmeli personelin yüzde 43'ü aile bütünlüğünün tehlike altında olduğuna inanıyor. Bunu eşlerinin ayrı yerleşim yerlerinde olmasına bağlıyor.

Ankete göre, sözleşmeli personelin yüzde 75'i sendikalar tarafından kazanılmış en önemli hukuki kazanım olarak sözleşmenin tek taraflı feshinin iptal ettirilmesini görüyor. Bunu yüzde 12 ile askerlik dönüşü işe başlama takip ediyor.

Yapılan anket ile ilgili değerlendirmede bulunan Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sözleşmeli personelin sorunlar yumağı içinde yaşadığını savunarak, "Anketten çıkan sonuçlar da bu insanların mağduriyetini ve beklentilerini net bir biçimde ortaya koyuyor" dedi.

Personelin istek ve sorunlarının dikkate alınarak gerekli düzenlemelerin yapılmasını isteyen Kahveci, 24 Mayıs'ta Sağlık Bakanlığı önünde düzenlenecek eylem ile sözleşmeli personelin sorunlarının tekrar gündeme getirileceğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber