Okul yolunda feçi kaza: 1 öğrenci öldü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2008 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziosmanpaşa'da freni boşalan ekmek kamyoneti önüne çıkan araçlarıda sürükleyerek okula giden 2 liseli kıza çarptı. Kazada genç kızlardan biri feci şekilde hayatını kaybederken, cadde savaş alanına döndü.

Küçükköy Merkez Mahallesi'nde bir markete ekmek bırakan Evren Güneş, iddiaya göre el frenini çekmeden mal vermek için araçtan indi. Sürücü Güneş markete girdikten hemen sonra, Hacı Salih Efendi Caddesi üzerinde yokuş aşağı duran 34 BS 7484 plakalı ekmek kamyoneti hareket etti. Kamyonet Küçükköy Meydanı'na doğru hızlanarak ilerlerken önüne çıkan 3 aracı da sürükledi. Bu sırada okullarına gitmekte olan Melek Elibolu(15) ve arkadaşı Rabia Avcı ise okullarına doğru yürüyordu. Küçükköy Kız Meslek Lisesi 1. sınıf öğrencisi iki genç kız üzerlerine gelen kamyoneti farketmedi. İçerisinde sürücü bulunmayan ve 200 metre boyunca hız kazanan kamyonet, cadde üzerindeki çay bahçesinin parmaklıklarını da parçalayarak iki kıza süratle çarptı. Aracın çarptığı ve sürüklediği Melek Elibolu aracın altında kalarak feci şekilde hayatını kaybetti. Yakın arkadaşı Rabia Avcı ise daha önde yürüdüğü için hafif yaralı olarak yol kenarına savruldu.

Kazanın ardından vatandaşların feryatlarıyla kamyonetinin hareket ettiğini anlayan sürücü Evren Güneş, hemen kaza yerine koştu. Sürücü polis tarafından gözaltına alınırken, araç altında kalan ve feci şekilde ölen Melek Elibolu ambulansla özel bir hastanenin morguna kaldırıldı. El freni çekilmeden parkedilen kamyonet caddeyi savaş alanına çevirirken, 3 otomobil, çay bahçesi ve kaldırımlarada büyük hasar verdi. Olay sonrası cesedin kaldırıldığı özel hastaneye koşan Melek'in annesi Sevinç ve babası Bünyamettin gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan ve evine götürülen anne Sevinç'in yakınlarının kollarında güçlükle yürüdüğü görüldü.

Kazanın şokunu atlatamayan ve en yakın arkadaşı gözlerinin önünde ölen Rabia ise uzun süre kendisine gelemedi. Hastanede sakinleştirici iğne yapılan Rabia, kazayı gözyaşları içerisinde gazetecilere anlattı. Her sabah yaptıkları gibi meydanda otobüsten inip parkta kahvaltı yaptıklarını belirten Rabia, "Kahvaltı yaptıktan sonra okula doğru yürümeye başladık. Ben biraz önde yürüyordum ve kamyonet direkt üzerimize geldi. Melek'e çarptı ve altına aldı. Ben ise yol kenarına savruldum ve hastaneye götürdüler." şeklinde konuştu.

Bu arada kamyonetin çarptığı araç sürücülerinden Tufan Gümrükçü, "Ben evden çıktım aracıma baktığımda göremedim. Sonra bağırışları duyunca kaza olduğunu ve benim aracın sürüklendiğini anladım. Ekmek kamyonetinin sürücüsü el frenini çekmediği için araç aşağı doğru ilerlemiş. Çay bahçesine de dalıp çocukları ezmiş" şeklinde konuştu. Başka bir görgü tanığıda kamyonetin meydanda parmaklıklara takılıp durmaması halinde minibüslere çarpıp daha büyük bir faciaya yol açabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber