Jose Mourinho'dan Ali Koç ve Aziz Yıldırım açıklaması

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho, basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Mourinho, Aziz Yıldırım ile görüştüğünü ancak Fenerbahçe'ye gelmek için izin almadığını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Haziran 2024 14:30, Son Güncelleme : 03 Haziran 2024 15:21

Fenerbahçe'nin sözleşme imzaladığı Teknik Direktör Jose Mourinho, basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor. Mourinho, Ali Koç ve Branco'nun projesi üzerine Fenerbahçe'ye geldiğini aktardı. Portekizli teknik adam, Aziz Yıldırım'la görüştüğünü ancak Sarı-Lacivertlilere gelmek için izin almadığını dile getirdi.

Jose Mourinho öncesi söz alan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç şöyle konuştu:

"Stada gelen 35 bin taraftarımıza teşekkür ederim. Hocamıza müthiş bir 'Hoş geldin' kutlaması yaptık. Hocamız ve ekibinden 'Böylesini yaşamadık' şeklinde bir ifade duydum. Fenerbahçe'nin farkını gösterdikleri için taraftarlarımıza teşekkür ederim.

"SAYIN YILDIRIM 'ANLAŞTIM' DEDİ, ANLAŞTIM DEMEK İŞ BİTTİ DEMEK DEĞİLDİ"

Biz hayal satmıyoruz, gerçekleri anlatıyoruz. 6 senedir yaptığımız hiçbir transferle ilgili haber sızdırmadık, ıslak imzayı gördüğümüz zaman açıkladık. Sayın Yıldırım 'Anlaştım' dedi. Anlaştım demek iş bitti demek, öyle değildi.

Şampiyonluk sözü verdiğinizde şampiyon olmuyorsunuz. Ben şu sözü verdim, şampiyonluk sözü vermeye gerek duymayacak bir takım kuracağız. Sizden sonra Jose Mourinho ile bu konu hakkında toplantı yapacağız. Genç kongre üyelerinin gönlünü çalmak için boş sözler vermeyeceğiz. 'Anlaşacağız, getireceğiz' dersek bunları yaparız. 3-5 oy için bitmemiş transfer açıklamayacağız. Böyle seçim kazanmayalım! Cumartesi öncesi bir açıklama yapacağımızı düşünmüyorum. Konuştuğumuz oyuncular var, daha Jose Mourinho devreye girmedi. O da devreye girince cazibe daha da artacak. Fenerbahçe artık bir cazibe merkezi.

MOURINHO'NUN GELİŞ NEDENİ

Jose Mourinho'ya gelme nedenini sordum. 'Türkiye ve Fenerbahçe, bana çok şey katacak' dedi. Yıllar sonra Fenerbahçe'ye şampiyonluklar getirirsem ve Avrupa'da ilk iki turnuvada iyi işler yaparsam insanlar 'Winner karakterini Fenerbahçe'ye de uyguladı' diyecekler. Bu da benim kariyerime katkı sağlayacak.

Jose Mourinho'nun açıklamaları şöyle:

"Öncelikle kısa bir giriş yapmak istiyorum. Dün buraya gelen tüm taraftarlara teşekkür ediyorum. İkinci olarak şunu söylemek istiyorum. Ben aslında başkana ortada oturmasını, benim onun yerinde oturmamı istiyordum. Eskiden "Ben Mourinho'yum" diye şaka yapardım ama şimdi ben kendimi "Fenerbahçe'nin hocasıyım" diye adlandırıyorum çünkü böyle olmak istiyorum.

"İSTİKRAR GÖRMEK İSTİYORUM"

Benimle ilk iletişime geçen kişi Mario Branco idi. Bunun sonucu olarak benimle ilk iletişime geçen kişi Ali Koç oldu. Benim ilgimi tetikleyen ilk şey bu oldu. Transfer anlamında kimseyle konuşmadım. Ben isimlerden ziyade projeyi görmek istiyorum. İstikrar görmek istiyorum. Biz sadece isimler üzerinden değil, profiller üzerinden konuştuk. Takımı geliştirmek için profiller konuştuk, isimler üzerinde konuşmadık. Eski takımımı Roma'ya karşı hiçbir ilgim yok. Şu anda duygusal davranma zamanı değil, sakin bir şekilde işimizi yapmalıyız.

"AZİZ YILDIRIM İLE GÖRÜŞMEM OLDU AMA İZİN ALMADIM"

Ben serbest durumda bir teknik direktördüm. Kimseye sormama gerek yok. Benim ailem var, onlara danışırım, sevdiğim insalara ve menajerime danışırım. Ben kimseden izin almam. Tabii ki saklamayacağım Aziz Yıldırım ile bir görüşmem oldu ama Fenerbahçe'ye gelmek için bir izin almadım.

"ALİ KOÇ VE BRANCO'NUN PROJESİ İÇİN BURAYA İMZA ATTIM"

2 yıl boyunca Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm. Şu anda ben başkanımız Ali Koç, sportif direktörümüz Mario Branco buradayken sözleşme imzaladım. Bana sunulan proje çok önemliydi. Ben dünyada büyük takımlarda çalıştım ama burada gördüğüm tesisler çok iyi. Oyuncularımızın büyük bir yüzdesi EURO 2024'te olacak. Bizim 2 hafta sonra çalışmalara başlamamız gerekiyor. Ben Fenerbahçe'nin teknik direktörüyüm ve taraftar için her şeyimi vereceğim çünkü bu kulübün ruhu onlar. Az önce de dediğim gibi ben Ali Koç ve Mario Branco'nun sunduğu proje için buraya imza attım.

"TÜRKİYE LİGİNİ TAKİP EDİYORDUM"

Portekiz'de Türkiye ligi maçları canlı veriliyor. Fenerbahçe ile iletişime geçmeden önce de Türkiye ligini takip ediyorum. Gittiğim yerde ilgi çekerim. Şu anda bu lig Avrupa'da daha da izlenecektir. Ben buraya Türk futbolu için çalışmaya geldim ama ben temelde buraya Fenerbahçe için geldim. Eğer Fenerbahçe'nin haklarını savunmak için bir duruş göstermem gerekir ve sesimi yükseltmem gerekirse bunu 2 kere düşünmem.

"İSMAİL KARTAL'A TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Şunu fark ettim burada soru sormak çok uzun. Daha kısa sorular sormalısınız. Öncelikle İsmail Kartal'a teşekkür ediyor, kariyerinin kalan kısmı için en iyisini diliyorum. Geçtiğimiz sezon için yorum yapmam doğru olmaz. Ben oyuncularımın bana güvenmesini istiyorum. Onlarla direkt olurum. Takımı tanımak için biraz ihtiyacım var. Yeni sezon 22-23 Haziran gibi başlayacağız. 4 haftalık bir hazırlık süremiz olacak. Kısa sürede bir şeyleri değiştirmek mümkün değil. Ben İsmail Kartal'dan farklı bir hocayım. Herkesin kendine has özellikleri var. Fenerbahçeli taraftarların rüyalarını gerçekleştirebilmek için çok güçlü bir takım kuracağız.

"ANA HEDEFİMİZ SÜPER LİG'İ KAZANMAK"

Sıfır söz veriyorum ama şunun sözünü veriyorum; kulübe karşı bağlılık, tutku, taraftarlara karşı empati. Bu forma artık benim derim. Bu benim mentalitemi gösteren bir söylem. Tabii ki ana hedefimiz Süper Lig'i kazanmak. Diğer takıma da saygı duyuyoruz ama bunun için savaşacağız. İnsanlar büyük düşünüyorlar, ben Avrupa'da 6 final oynadım ve 5'ini kazandım ama adım adım gitmemiz gerekiyor. Play-off'lar bizim için kolay olmayacak. Belki bunu söylemem doğru olmayacak ama umarım EURO 2024'e katılan oyuncularımız erkenden geri dönerler ve bize katılırlar. Avrupa Ligi'ne katılmak size daha fazla şeyler hayal ettirebiliyor ama bizim hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ne katılmak.

Bana sunulan belge doğru, genelde teknik direktörler kulüplere sunum yapar. Bu kez tersi oldu. Fenerbahçe'nin kitlesini biliyorum. Manchester United ile Fenerbahçe'ye karşı oynadım. Bana sunulan proje beni etkiledi. İkinci kısım ise hırs. Evim Londra'da, Premier Lig'de bir takımla Avrupa Ligi'ne gitmek midir hırs? İtalya'yı seviyorum, orada Avrupa'da başarı yakalamak mıdır hırs? Benim için hırs her maçı kazanmaktır. Fenerbahçe'nin gerçeği bu. Taraftarların hayalini biliyorum. İmkanım olsa yarın idmana, hafta sonu maça çıkarım. Bana olan ilgi beni etkiledi, şimdi benim bir şeyler gösterme zamanım.

Bir takımın 99 puan alması, diğer takımın 102 puan alması iyi bir şey değil. Diğer takımlarla olan bu fark iyi değil. Umarım lig önümüzdeki sene daha dengeli olur. Bu ligin gelişmesi herkes için iyidir.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco'nun açıklamaları ise şöyle:

"Sizlerden özür dilerim, iki yıl oldu ama Türkçe öğrenemedim. Fenerbahçe için en iyisi olması adına para kazanıyorum. En iyilerin gelmesi için buradayım. Jose Mourinho iki yıl boyunca Fenerbahçe'nin teknik direktörü. Kafalarda soru işareti olmasın, ben Mourinho ile Türkiye'ye gelmesi için konuşan ilk kişiyim. Ondan sonra olanlar beni ilgilendirmez. Beni ilgilendiren kısım hocamıza sunduğumuz proje. Başkanımızın bu kulüp için sahip olduğu vizyon. Bu vizyon ile Futbol tarihinin en iyi teknik direktörünün ilgisini çekmeyi başardık. CV'sinde üç farklı UEFA organizasyonunu kazanan ilk hoca Fenerbahçe'ye geldi. Bence buna odaklanmanız gerekiyor. Başkanımıza ve hocamıza teşekkür ediyorum.

Transfer ayında değil, mayıs ayında şampiyon olmak istiyorum. Geçen sene transferde iyi iş çıkarttık. Biraz taraflıyım ama tutturma oranımızın iyi olduğunu düşünüyorum. Başkana, yönetime, scoutlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Sportif anlamda devrime inanmam. Geçen sene iyi bir şey yaptık, takım hem performans, hem de istatistik anlamında iyi bir iş çıkardı ancak geliştirecek çok noktamız var ve bunu yapacağız.

Jose Mourinho'nun istediği transfer profillerini biliyoruz. Pazarda hocamızın istediği oyunculara uygun isimlerin kimler olduğunu biliyoruz. Seçim döneminde geçiyoruz.. Önümüzdeki pazartesiden itibaren tam gaz çalışmak için hazırız. Zorlu bir yaz olacak. EURO2024, izne giden oyuncular, erken eleme maçları... Şampiyonlar Ligi büyük bir hedef. Dinamik ve markete yaklaşımımızla esnek olmamız gerekiyor. Başkana teşekkür ederim, Jose Mourinho'nun istediği şekilde markete giriş yapabileceğimizi düşünüyorum.

Jose Mourinho'ya çok büyük bir dosya gönderdim. Bu operasyonda Samandıra'da bize yardımcı olan çok fazla insan var. Bazen negatif tarafa odaklanabiliyorsunuz. Odaklanmamız gereken, 'Special One, dünyanın en büyük spor kulübünde.' Jose Mourinho'ya 'Arkanda bir takım değil, ülke olacak.' Portekiz'in nüfusu 10 milyon, Fenerbahçe'nin taraftarı 35 milyon! Avrupa'da Fenerbahçe'den küçük ülkeler var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber