BES üyeleri, 6 Haziran'da bakanlıkta eylemde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, ?eşit işe eşit ücret talebiyle 6 Haziranda Maliye Bakanlığı önünde eylem yapacak.

BES Genel Başkanı Osman Biçer, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, hizmet kollarına bağlı farklı kurum ve kuruluşlarda çalışan personelin ücretleri arasında yaklaşık 2 kata varan farklılıklar bulunduğunu söyledi.

Büro hizmet kolunda çalışanların ücretlerinin bir bütün olarak yoksulluk sınırı altında olduğunu dile getiren Biçer, bunun yanında aynı bakanlık ve kurumda çalışan personel arasında da merkez-taşra, uzman olan-olmayan gibi unvan ve statü ayrımları üzerinden ciddi farklılıklar yaratıldığını kaydetti. Biçer, ?Bu uygulama, bilimsellikten ve ahlaki değerlerden yoksun bir uygulamadır? dedi.

Hizmet kollarında bulunan kurumlarda artan iş yoğunluğuna rağmen, emekli olanların yerine yeni personel alınmadığını dile getiren Biçer, alınan personelin de ?sözleşmeli personel? ya da ?kariyer uzmanı? statüsünde istihdam edildiğini kaydetti.

Birimler ve çalışanlar arasında çatışma yaratılması, personel yetersizliği ve çalışma sürelerinin fazla olması, iş yoğunluğu ve iş stresi nedeniyle son zamanlarda büro emekçilerinde psikolojik bunalımlar ile kalp krizlerinin arttığını belirten Biçer, ?Hükümet, bu konuda duyarlı davranmak ve gerekli önlemleri almak durumundadır. Bu konuda hükümeti göreve çağırıyoruz. Son 1,5 ayda sadece İstanbul Vergi Dairelerinde 14 arkadaşımız kalp krizi geçirmiştir? diye konuştu.

Biçer, büro emekçilerinin sorun ve taleplerini bir kez daha Maliye Bakanlığına ileteceklerini bildirerek, ?Esnek çalışma ve esnek istihdama dur demek, iş güvencemize ve grevli toplu sözleşmeli sendikal haklarımıza sahip çıkmak ve eşit işe eşit ücret talebimizi yükseltmek için 6 Haziran Cuma günü Maliye Bakanlığı önünde olacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber