Darp edilen savcı yalancılardan davacı olacak

Ordu'da ailesi ile yemek yemek istediği restoranda darp edilen Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca, hakkında yalan haber yapan gazeteci ve yayın kuruluşlarından şikayetçi olma kararı aldı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ağustos 2024 15:12, Son Güncelleme : 06 Ağustos 2024 16:58

Ordu'nun Aybastı ilçesinde restoranda Ünye Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca işletme çalışanları tarafından darp edilmiş 9 aylık çocuğu da 1,5 metreden yere düşürülmğştü.

İnfiale yolacak olan sebebiyle soruşturma başlatılırken işletmedeki bir şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı da gündem olan olay üzerine yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; Bazı sosyal medya hesaplarında ve medya organlarında 'Mekanda boş yer olmamasına sinirlenen Cumhuriyet Savcısı mekanın sahibi ve çalışanlarını gözaltına aldırdı' şeklinde paylaşım ve haberlerin yapıldığı görülmekle, olaya ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Ordu İli Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası mevkiinde 04.08.2024 tarihinde saat 20.45 sıralarında Ünye Cumhuriyet Savcısının ailesi ile birlikte lokantaya gittikleri, lokanta çalışanları tarafından servis süresi olarak her seferinde farklı süre verilmesi üzerine Cumhuriyet Savcısı ile işletme sahibi arasında bu husustan kaynaklı tartışma yaşandığı, tartışma esnasında işletme çalışanlarının Ünye Cumhuriyet Savcısının üzerine yürüdükleri ve yumruk attıkları, saldırı esnasında Cumhuriyet Savcısının kayınvalidesinin ve kucağında bulunan 9 aylık bebeğinin yere düşerek yaralandıkları, olaya ilişkin Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile kamera kayıtları ve tanık beyanlarından olaya karıştıkları tespit edilen 3 şahsın gözaltına alındığı, soruşturma işlemlerinin usul ve yasa çerçevesinde hassasiyetle yürütüldüğü hususu, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Savcı Mücahit Şamil Koca, yaşadığı olayın detaylarını anlattı. Savcı Koca, şu ifadeleri kullandı: Tavsiye üzerine dün akşam 20.40'ta Güleç Restoran'a gittim. Dönüş için zamanımız kısıtlı olduğundan siparişimizin çıkmasının kaç dakika süreceğini sordum. Bir çalışan 20 dakika dedi. İlerledik üst kata çıkalım dedik. Bu esnada çalışanların tavırları agresifti, belki de yorgunlardır bilmiyorum ancak asla isimleri gibi 'güleç' değillerdi. 'Üst katta temizlik var' dediler 'alt katta şu masaya oturun' diye yer gösterdiler. Yine tamam dedim, oraya doğru ilerledim. Arkadan bir kasiyer '30 dakika sürer' dedi.

Bir yandan dürüstlük yapıyor bir yandan da hazırlanma dakikası 20'den 30'a çıkınca, ben de 30'a da 40'a da 50'ye de çıkar diye düşündüm, daha sonrasında buradan vazgeçip dışarıya çıktık, ancak tavsiye üzerine geldiğim için mekanın da kalabalık olmasıyla 'demek ki en güzeli burası' diye düşünerek buraya tekrar girmek istedim.

Daha önce dedikleri masaya hiçbir şey söylemeden oturmaya yeltendik. Tam oturacağız bir çalışan geldi, 'Sipariş verecek misiniz?' diye sordu. Siparişin süresinin 1 saat süreceğini söyledi. Ben de 'Dalga mı geçiyorsunuz 2 dakika önce çıktım 20 dakika 30 dakika diyordunuz' dedim. O ana kadar savcı olduğuma dair hiçbir şey söylemedim. Olay beni de sinirlendirdi. Buranın sahibi kim diye sordum.

Mekan sahibine 'Ben Ünye savcısıyım, Aybastı karakolundan tavsiye ettikleri için buraya geldim dalga mı geçiyorsunuz?' dedim. O esnada iş yeri sahibi 'Sen savcıysan ben de bilmem neyim, niye savcı olduğunu söylüyorsun ki' gibisinden cümleler sarf etti. Ortam gerildi, üzerime de yürümeye başlayınca ben olay büyümesin diye dışarıya çıktım.

Olayların işletme dışında da devam ettiğini belirten Savcı Koca, şunları söyledi:Yayılan videoda da gözüküyor. Dışarıya çıkınca orada önlüklü beyefendi vardı ona sitem ettim, 20-30 saniye konuştuk. Daha sonra o da üzerime yürümeye başladı. Zaten benim tavırlarımdan belli, bir şeyden anlatmaya çalışır şekilde el kol hareketi yapıyorum. Hiçbir şekilde hakaret etmedim. Kasadakilere dedim sadece savcıyım diye. Dışarıdaki adama savcıyım da demedim. O da üzerime yürümeye başladı sonra arbede çıktı ve kendi nereden geldiğini dahi görmedim bir şekilde sağdan kulağıma yumruk yedim. Arkaya doğru sendeledim.Bu sefer de kayınvalidem ve 9.5 aylık çocuğum, 1,5 metreden yere düştü. Bu zamana kadar fotoğrafını WhatsApp durumunda bile yayınlamadığım çocuğumun fotoğrafını şimdi maalesef mağduriyetimin giderilmesi adına her yere yaymak zorunda kaldım. Elimi kaldırdım ne yapıyorsunuz diye yakındım hemen jandarmayı aradım. 'Bizi darbediyorlar' dedim. O esnada 20 dakikaya yakın başka bir dükkanda da mahsur kaldım. '9 aylık bebeğe bunu yapmaya utanmıyor musunuz' diye söylendim.

Jandarma olay yerine gelince yanlarına gittiğini belirten Savcı Koca, "'Bakın' dedim bana saldıranlara, 'savunmasızken vurabiliyorsunuz, hadi şimdi de yapın. Allah'ınız yok mu çocuğa vuruyorsunuz' dedim. 'Herkesin içinde ağzıma s.' dedim. İnsanların içinde o gerginlikte bunu yanlış anladılar bize küfrediyorsun dediler. Kimseye küfretmedim bunu sinirli bir şekilde söyledim ancak küfretmedim. Kimseye hakaret de etmedim. Kolluk kuvvetine talimat da vermedim. Sadece burada mağdur olduğum için nöbetçi savcının dediklerini yapın beni buradan sağ salim uzaklaştırın dedim başka herhangi bir talimatta da bulunmadım." cümlelerine yer verdi.

Savcı Koca, açıklamalarına şöyle devam etti; Olayın ardından videolar ortaya çıkınca kendi kendime 'bu olay çarpıtılır' diye düşündüm ve öyle de oldu. Basında 'sipariş geç kaldı diye 15 kişiye gözaltına aldı' ya da 'yer bulamadığı için 15 kişi gözaltına aldı' gibi yalan haberler çıktı. Sadece güvendiğim insanlara olayın fotoğraf ve videolarını atıp olay bu şekilde oldu diye açıklama yaptım. Herhangi bir şekilde bu söylenenlerle alakalı bir durum gelişmedi.

Böyle bir linç bekliyordum ama bu kadar olacağını beklemiyorum. Şok halindeyim. Telefondan başımı kaldıramıyorum. bilgisayarımı dahi açamadım. 400-500 tane mesaj geldi, 300 tane arama var belki de hiçbirisine dönemiyorum. Kimseyi tehdit ya da hakaret etmedim. Sadece sinirle masalarına vurarak kızgın bir şekilde 'yazıklar olsun' minvalinde söylemlerde bulundum. 'Demin masumlara savunmasızlara vurmak kolaydı hadi şimdi vurun' şeklinde serzenişte bulundum.

Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca'nın hakkında yalan haber yapan gazeteci ve yayın kuruluşlarından şikayetçi olma kararı aldığı öğrenildi. Koca'nın ilerleyen günlerde suç duyurusunda bulunacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber