'Yarısı bizden' kampanyasında tarih kısıtlaması kalkıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Yarısı bizden' kampanyasında tarih kısıtlamasının kaldırılacağını açıkladı. Kampanyada yeni bir dönemi başlattıklarını belirten Murat Kurum, İstanbul'da, süresiz başvuru yapmanın önünü açtıklarını söyledi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ağustos 2024 17:37, Son Güncelleme : 08 Ağustos 2024 18:59
'Yarısı bizden' kampanyasında tarih kısıtlaması kalkıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden'de yeni başvuru dönemi başlatıyoruz. Artık Yarısı Bizden'de tarih kısıtlaması yok. Yarısı Bizden'de vatandaşımız dönüşmek istiyorsa Bakanlığımıza başvuracak, anlaşacak. Ama bina bazında ama ada bazında bu projeleri yürüteceğiz." dedi.

Yarısı Bizden kampanyasında yeni dönem
Bakan Kurum, konuşmasının devamında Yarısı Bizden kampanyasıyla ilgili yeni dönem başlattıklarını duyurdu.

Kampanya dahilinde 2,5 ayda 1 milyon 225 bin konutu ve bu konutlara ilişkin başvuruları aldıklarını belirten Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi projemizde vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu bazı iyileştirmeler yapıyoruz. Öncelikle Yarısı Bizden'de yeni başvuru dönemi başlatıyoruz. Artık Yarısı Bizden'de tarih kısıtlaması yok. Yarısı Bizden'de vatandaşımız dönüşmek istiyorsa Bakanlığımıza başvuracak, anlaşacak. Ama bina bazında ama ada bazında bu projeleri yürüteceğiz. Yine çok önemsediğimiz ada bazında yapılacak, vatandaşlarımızın anlaştığı, rıza gördüğü her bir projeyi Bakanlığımız, TOKİ, Emlak Konut, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle belediyelerimizle birlikte yapacak ve inşallah alan bazındaki dönüşümlerdeki inşaat sürecini de eğer vatandaşımız talep ediyorsa biz vatandaşımızla birlikte yürüteceğiz. Yine, yeni üretilecek projelerde, otopark ve sığınak alanlarını proje metrekaresinin dışında tutuyoruz. Hiçbir kardeşimizin hak kaybı yaşamasına müsaade etmeyeceğiz. .Vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda, yüklenici firmalarımız için de bir iyileştirme yapıyoruz. İşe başladıkları anda sözleşme bedelinin yüzde 30'unu hemen ödüyoruz. İşi hızlandırıyoruz. İnşallah bu aldığımız kararlarla birlikte hem Yarısı Bizden kampanyamız daha da hızlanacak hem de alan bazlı dönüşümlerle birlikte, belediyelerimizle bu süreci daha da kararlı bir şekilde yürüteceğiz ve inşallah İstanbul'umuzu en kısa sürede depreme hazır hale getireceğiz."

Bağcılar Yenimahalle Ece Sitesi'ne, Güngören Tozkoparan'a, Kartal Orhantepe'ye, Küçükçekmece Güneş Sitesi'ne ve Üsküdar Basko Sitesi'ne, oralardaki kardeşlerine sevgilerini gönderen Kurum, "Yarısı Bizden kampanyasında bu bölgede 4 bin 400 ev ve dükkanın temellerini de Bağcılar'da olduğu gibi en kısa sürede atmaya devam edeceğiz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber