Kurum'dan Yavaş'a 'SGK' yanıtı: Hesaplaşalım, hodri meydan!

Kurum, İstanbul, Bağcılar Millet Bahçesi Açılışı ve Kentsel Dönüşüm Töreni'nde yaptığı konuşmada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Bakanlığın bize borcu var" sözlerine, "'Hesaplaşalım' diyor. Hodri meydan, hesaplaşalım. Önce yapmanız gerekeni yapın" diye yanıt verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Ağustos 2024 20:53, Son Güncelleme : 08 Ağustos 2024 20:55
Kurum'dan Yavaş'a 'SGK' yanıtı: Hesaplaşalım, hodri meydan!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Bakanlığın bize borcu var" sözlerine, "'Hesaplaşalım' diyor. Hodri meydan, hesaplaşalım. Önce yapmanız gerekeni yapın" diye yanıt verdi.

Bakan Kurum: Pimi çekilmiş bir bombanın üzerinde oturuyoruz

CHP'li belediyelerin SGK borcu ile ilgili Yavaş, "Çevre Bakanlığı'ndan bizim alacağımız var. Bizden önceki dönemde Bilkent Şehir Hastanesi'ne yapılan yollar, köprüler ve Eryaman Stadı'ndan alacağımız var. Şu andaki rakam 1 milyar 325 milyon lira" açıklaması yapmıştı. Mansur Yavaş'ın bu açıklamasına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan yanıt geldi.

Kurum, İstanbul, Bağcılar Millet Bahçesi Açılışı ve Kentsel Dönüşüm Töreni'nde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"'Hesaplaşalım' diyor. Hodri meydan, hesaplaşalım. Hesaplaşalım da siz belediye olarak daha üzerinize düşen görevi yapmamışsınız. Önce yapmanız gerekeni yapın. Usule, erkana uyun. Belediye tarafından yapılan harcama tutarlarını bize göndermelisiniz. Göndermemişsiniz. Yetkisi Ankara Büyükşehir'e ait olan Hazine taşınmazlarının satışlarının durumunu; ihale bedellerinin bilgilerini bizimle paylaşmalısınız. Paylaşmamışsınız. Önce görevinizi yapın."

"Baktılar ki işin içinden çıkamıyorlar; müflis tüccar gibi eski defterleri karıştırıyorlar"

Muhalefet belediyeleri için de "Biz adımlarımızı tek tek atıyoruz. Ama sizin de artık elinizi taşın altına koymanız lazım" ifadesini kullanan Bakan Kurum, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan belediyelere, 'SGK borçlarınızı ödeyin' dedi. Bunu niye dedi? Milyarlarca borcu var belediyelerin de ondan söyledi. Onlar ne yapıyor? Hemen bahanelere sarılıyorlar. Baktılar ki işin içinden çıkamıyorlar; müflis tüccar gibi eski defterleri karıştırıyorlar" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber