BM ve AB, İsrailli Bakan Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskınını kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB), İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile 2 bin 250 fanatik Yahudi'nin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını kınadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2024 22:20, Son Güncelleme : 13 Ağustos 2024 22:21
BM ve AB, İsrailli Bakan Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskınını kınadı

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile 2 bin 250 fanatik Yahudi'nin, polis koruması altında Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın, Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) tarafından kınandı.

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq söz konusu baskını kınayarak, "Kutsal mekanlardaki statükoyu değiştirmeye yönelik her türlü çabaya karşıyız. Kudüs'teki diğer kutsal mekanlar gibi Mescid-i Aksa da kendi haline bırakılmalı ve bu mekanlar mevcut dini otoriteler tarafından kontrol edilmelidir. Bu tür davranışlar zararlıdır ve provokatiftir" dedi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin, Mescid-i Aksa'da statükonun ihlal edilmesini savunan Ben-Gvir'i şiddetle kınadığını belirterek, Avrupa Konseyi'nin geçtiğimiz haziran ayında yaptığı statükonun korunması çağrısını yineledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber