Hain darbe girişiminin beyni Adil Öksüz'ün kaçışındaki sır perdesi aralandı

Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik düzenlenen ve sadece SABAH'ın duyurduğu son dönemlerin en büyük operasyonuyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Aralarında 'Namık' kod Adil Öksüz'ün firarına yardım eden mahrem sorumlu Cihat Yıldız'la birlikte yakalanan 3 mahrem sorumlu tutuklanarak cezaevine gönderildi. 15 Temmuz'un kilit ismi firari 'Namık' kod Adil Öksüz'ün kaçmasına yardım eden Cihat Yıldız'ın, bugüne kadar firara yardım eden 5 kişiden yakalanamayan tek kişi olduğu ortaya çıktı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Ağustos 2024 08:39, Son Güncelleme : 27 Ağustos 2024 09:03

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nün; FETÖ'nün Güncel Yapılanması'na düzenlediği ve yalnızca SABAH'ın duyurduğu son dönemlerin en büyük ve en önemli operasyonunda yakalanan Cihat Yıldız, Ahmet Hızal ve Adem Bora tutuklandı.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sözde Türkiye İmamı olan "Namık" kod adlı firari Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçmadan önce İstanbul'un Üsküdar İlçesi'nde saklandığı adreste bir haftaya yakın bir süre yanında kaldığı iddia edilen ve FETÖ'nün sözde Amasya İl İmamı olan Cihat Yıldız'ın tutuklanması, Adil Öksüz'ün kaçışını yeniden gündeme getirdi.

Cihat Yıldız'ın, Adil Öksüz'ü saklandığı adresten "Şükrü" kod adlı bir başka FETÖ Üyesi ile birlikte araçla alarak kaçmasına yardım ettiği saptandı.

ÖKSÜZ'ÜN ÇANTASIYLA EVDEN ÇIKMIŞ...

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nde Akıncı Üssü'nde olduğu iddia edilen Adil Öksüz, 2016 yılında yaşanan darbe girişiminden 3 gün sonra Ankara Batı Adliyesi'nden serbest bırakıldı ve kayıplara karıştı.

İtirafçıların ve gizli tanıkların ifadelerine göre; Adil Öksüz ilk olarak İstanbul'a geldi. Saat 09.27'ydi... Adil Öksüz'ün cep telefonu Sabiha Gökçen Havalimanı'nda sinyal verdi. Sabah saat 08.00 sıralarında havalimanına iniş yapan Adil Öksüz'ü karşılayan bir kişi, Adil Öksüz'ü İstanbul Üsküdar'da bulunan bir Gaybubet Evi'ne götürdü.

Adil Öksüz ertesi gün Sakarya Akyazı'ya gitti. Yakalanacağını düşünen Adil Öksüz iddialara göre kayınbiraderi ile birlikte İstanbul'a geri döndü. "Şükrü" kod adlı FETÖ Üyesi ile birlikte yeniden Üsküdar Bulgurlu 'da bulunan Gaybubet Evi'ne gitti.

O evin, darbe girişiminden sonra 3 defa el değiştirdiği iddia edildi. Yakalanmaktan korkan Adil Öksüz, Üsküdar'da bir başka adrese yerleşti ve 4 Ağustos'ta yeniden adres değiştirdi. İşte o gün Cihat Yıldız, iddialara göre Adil Öksüz'ün eşyalarının içerisinde bulunduğu siyah valizle o evden çıkan ilk isim oldu.

Gizli tanıkların iddialarına göre; ardından Adil Öksüz de evden çıktı... Başında beyaz-gri renkli bir şapka vardı. 3 isim, gece 23.00 sıralarında mezarlıktan yaya olarak geçip caddeye çıktılar.

ESENLER'DEN SONRA ÖKSÜZ GİBİ O DA KAYIPLARA KARIŞTI

Kendilerini bekleyen 2 araca bindiler. İddialara göre; Adil Öksüz'ün içerisinde bulunduğu ve camları filmle kaplı olan araç Avrupa Yakası'na geçti. Araç, Bayrampaşa ayrımından Esenler Otogarı civarına geldi.

Öksüz iddialara göre Esenler-Bayrampaşa arasındaki bir noktaya bırakıldı ve oradan kayıplara karıştı. Araç Mecidiyeköy'e geldiğinde içerisinde Adil Öksüz yoktu. Cihat Yıldız da işte o gün kayıplara karıştı.

8 YILDIR FİRARİ OLARAK ARANIYORDU

Adil Öksüz'ün saklanmasına yardım ettikleri gerekçesiyle yargılanan biri firari, 5 sanık yargılanmış. 4 sanık 22 yıl 6 ay, 18 yıl 9 ay gibi hapis cezalarına çarptırılmıştı. Firari Cihat Yıldız'ın dosyası ise ayrılmıştı. İddialara göre Cihat Yıldız, o isimlerin arasında firari olan kişiydi.

İşte o kaçış yolculuğunda olan ve FETÖ'nün "Askeri Mahrem Yapılanması" içerisinde Hava Harp Okulu Yapılanması'nda Genel Müdür (FETÖ içerisinde Abi, Bölge Talebe Mesulü, Büyük Bölge Talebe Mesulü, Doktor ve Ser Doktor görevlerindeki kişilerden sorumlu üst düzey sorumlu) konumunda olduğuna yönelik ifadeler bulunan Cihat Yıldız, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından yakalandı ve tutuklandı.

8 yıldır firari konumunda bulunduğu ifade edilen, iddialara göre FETÖ'nün gizli haberleşme yazılımı ByLock kullanıcısı olan ve FETÖ içerisinde "Bahadır-Oğuz-Cahit" kod adlarını kullanan Cihat Yıldız'ın, FETÖ'nün Güncel Yapılanması içerisinde faaliyetler yürüttüğü de iddia ediliyor.

Cihat Yıldız ile birlikte yakalanan Ahmet Hızal ve ardından operasyonla gözaltına alınan ihraç Binbaşı Adem Bora da tutuklandı.

FETÖ'NÜN GÜNCEL YAPILANMA FAALİYETLERİ...

FETÖ'nün kapatılan bankası Bank Asya'da hesabı bulunan ve geçmişte FETÖ ile iltisaklı kurumlarda "Öğretmen" olarak çalıştığı öne sürülen Cihat Yıldız'ın, FETÖ'ye bağlılıklarını devam ettiren kişilerin ülkemizde saklanmaları için Gaybubet Evi temin etme, FETÖ firarilerinin yurt dışına kaçma faaliyetlerini takip ve organize etme görevlerini yürüttüğü de iddialar arasında...

Ahmet Hızal hakkında da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli FETÖ Üyesi askeri personellerden sorumlu "Doktor" (Askeri personellerden sorumlu ve ilgilenen Bölge Talebe Mesulü, Büyük Bölge Talebe Mesulü, Öğretmen, Abi konumundaki kişilerden sorumlu) konumunda olduğuna ve FETÖ'nün Askeri Mahrem Yapılanması içerisinde faaliyetler yürüttüğüne ilişkin iddia ve ifadeler bulunduğu belirtiliyor.

Geçmişte "Öğretmen" olan ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen "Yavuz" kod adlı Ahmet Hızal'ın da FETÖ'nün Güncel Yapılanması içerisinde faaliyetler yürüttüğü ve aktif bir şekilde rol aldığı iddia edildi.

İddialara göre; FETÖ'nün kapatılan bankası Bank Asya'da hesabı olan, FETÖ'nün gizli haberleşme yazılımı ByLock kullanıcısı olan ve "Silahlı Terör Örgütü'ne Üye Olmak" suçundan aranan Ahmet Hızal'ın da FETÖ'ye bağlılıklarını ve aidiyet duygularını sürdüren kişilerin saklanmaları için Gaybubet Evi temin etme ve FETÖ Üyeleri'ne yurt dışına kaçma girişimlerinde yardım etme faaliyetlerini takip ve organize ettiğinin değerlendirildiği iddia edildi.

KAÇAN İHRAÇ BİNBAŞI'YA OPERASYON...

Adem Bora'nın da Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde "Binbaşı" rütbesinde çalışırken Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildiği, geçmişte "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne Üye Olmak" suçundan hakkında adli işlem yapıldığı ve "Firari" olarak arandığı ortaya çıktı.

Adem Bora'nın da FETÖ Üyeleri ve firarilerinin saklanma ve barınmalarına imkan sağladığı, FETÖ'nün Güncel Yapılanması içerisinde faaliyetler yürüttüğü, tutuklanan FETÖ Üyeleri ve aileleriyle bağlantılarının devam ettiği iddia ediliyor.

FETÖ'CÜ BİNBAŞIDAN AKIL ALMAZ SAVUNMA: ARACIMA OTOSTOPLA BİNDİLER

.15 Temmuz darbe girişiminden sonra örgütün sözde TSK imamı Adil Öksüz'ün kaçmasını sağladığı gerekçesiyle tutuklanan Cihat Yıldız ile içerisinde yakalandığı aracın sahibi Adem Bora'ın hakimlik ifadesine ulaşıldı.

TSK'dan ihraç edildiği ortaya çıkan araç sahibi Adem Bora "Önce Cihat Yıldız otostop çekti, birkaç metre ilerisinde de Ahmet Hızal otostop çekti" diyerek kendisini savundu. Cihat Yıldız ise hakimlikteki kimlik tespitinde mesleğinin öğretmen olduğunu belirtti. Suçsuz olduğunu savunan Yıldız, serbest bırakılmasını istedi.

Emir SOMER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber