Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 13 Eylül 2024 09:30, Son Güncelleme : 13 Eylül 2024 12:23
Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar/TL, güne yatay seyirle başlamasının ardından önceki kapanışa göre yüzde 0,2 yükselişle 33,9830'dan işlem görüyor.

Euro/TL yüzde 0,4 yükselişle 37,7028'den, sterlin/TL yatay seyirle 44,6370'den satılıyor.

Dolar endeksi ise şu sıralarda önceki kapanışa paralel 101,1 seviyesinde bulunuyor.

Küresel piyasalarda, ABD'de dün açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisi sonrası artan "yumuşak iniş" beklentileriyle risk algısı azaldı.

Güç kaybeden istihdam piyasası ve ekonomik büyüme verileri sonrası ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında 50 baz puanlık faiz indirimine gidebileceği yönündeki beklentiler bu hafta açıklanan enflasyon verilerinin ardından zayıflamaya devam etti.

Dün açıklanan verilere göre, ABD'de ÜFE, ağustosta aylık bazda yüzde 0,2 ile beklentilerin üzerinde, yıllık bazda ise yüzde 1,7 ile öngörülere paralel yükseldi.

Değişken gıda ve enerji fiyatlarını içermeyen çekirdek ÜFE de ağustosta aylık bazda yüzde 0,3 ve yıllık bazda yüzde 2,4 arttı.

Analistler bugünkü ÜFE verilerinin, Fed'in gevşeme sürecinde atacağı adımlarının daha "yumuşak" olacağını doğrular nitelikte olduğunu söyledi.

Para piyasalarında Fed'in bu ay 25 baz puanlık faiz indirimi yapacağı öne çıkarken, bankanın yıl sonuna kadar 100 baz puanlık faiz indirimine gideceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Günün geri kalanında yurt içinde veri gündeminin, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi ile ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 101 seviyesinin destek, 102 seviyesinin direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber