Dizel araç satışlarında düşüş yok

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 09 Haziran 2008 13:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Son zamlarla benzin ile motorin arasındaki fiyat farkı kapanma noktasına gelirken, dizele olan talep hız kesmedi. Yılın ilk 5 ayında dizel otomobil satışları geçen yıla göre yüzde 25 arttı. Satılan her iki otomobilden biri dizel oldu

MOTORİNİN benzine göre fiyat avantajı, yılbaşından bu yana gelen zamlarla büyük ölçüde gerilemesine karşın dizel otomobile talep hız kesmedi. İlk 5 aylık dönemde dizel araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttı. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, beş ayda 135 bin adet olan binek araç satışının 68 binini dizel araçlar oluşturdu. Dizel otomobillerin pazar payı geçen yılın ilk beş ayındaki oranı korudu ve yüzde 50 oldu. Dizel satışlarında en yüksek artış yüzde 51 ile lüks sınıftaki E segmentinde gerçekleşti. Lüks sınıf otomobillerde rekor düzeydeki yüzde 92'lik pay devam etti.

BİNEK SATIŞI ARTTI

ÖTE yandan mayısta beklentilerin aksine pazar binek satışlarında ?iyi sayılabilecek' bir performans sergilerken, hafif ticari pazarı geriledi. Binekte en fazla 30 bin adet beklenen satışlar mayısta 31.4 bin adet olurken, hafif ticari pazarı yüzde 9.3 azalarak 17.1 bine geriledi. Ocak-mayıs döneminde toplam pazar 216.7 bin adede ulaştı. Binek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24.5 artışla 135.7 bine ulaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber