Sağlık Bakanlığı unvan değişikliği kurası ataması yapacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Haziran 2008 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

.::İLAN METNİ::.. 05/06/2008

Bakanlığımız Teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4'üncü maddesinin (A) bendine göre değişik sınıf, kadro ve unvanda görev yapan personelden öğrenim durumları nedeniyle diş tabibi ve eczacı kadrosuna atanmak isteyenler ile Tıp Fakültelerinden mezun olup ya da Tıpta Uzmanlık Tüzüğü hükümlerine göre uzmanlık eğitimini tamamlamış olanlardan 5371 sayılı Kanun gereği Devlet Hizmet Yükümlülüğü bulunmayıp uzman (TUTG) ve tabip olarak atanmak isteyenler için 09/09/2006 tarih ve 26284 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin Değişik 9. maddesine göre 04/07/2008 tarihinde Noter tarafından Unvan Değişikliği Kurası yapılacaktır.

Kura İle İlgili Usul Ve Esaslar

1-Kuraya 657 sayılı Kanun ile 4688 sayılı Kanun'un ilgili hükümlerine göre aylıksız izinde olanlar da (izin dönüşü görevine başlamaları halinde atama işlemleri sonuçlandırılmak üzere) müracaat edebilecektir.

2- 5371 sayılı Kanun gereği, Devlet Hizmet Yükümlülüğü bulunanalar ile halen Bakanlığımız kadrolarında görev yapmayanlar bu kuraya başvuramayacaklardır.

3- Bu kuraya Bakanlığımız kadrosunda halen çalışan personelden Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında bulunmayan ancak Bakanlığımız Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde uzmanlık eğitimini tamamlayarak uzman olarak atanmak isteyenler de başvurabileceklerdir.

4-Başvurular, 05/06/2008-20/06/2008 tarihleri arasında http://personel.saglik.gov.tr/pbs internet adresinden yapılacaktır.

Kura sonucu atamaya hak kazananlardan müktesebi itibarı ile 657 Sayılı Kanun hükümlerine göre atanabileceği boş kadro bulunmayanın hakları saklı kalmak kaydıyla uygun kadro ihdası yapıldıktan sonra ya da boşalacak uygun kadrolara atamaları gerçekleştirilecektir.

5- Kuraya başvuran personel, http://personel.saglik.gov.tr/pbs üzerinden tercihlerini kesinleştirip imzalayarak görev yaptığı birim amirine veya notere onaylattığı başvuru formu ile birlikte, Diş tabibi, Eczacı ve Pratisyen Tabip olarak atanmak isteyenler, diplomalarının noter tasdikli suretini, Uzman (T.U.T.G.) olarak atanmak isteyenler Uzmanlık Belgesinin noter tasdikli suretini ve ayrıca 5442 sayılı Kanuna tabi Valilik pesoneli olarak görev yapanlar ise onaylı hizmet cetvelini göndermesi gerekmektedir.

6- Kuraya başvuranların başvuru formları ile birlikte kura başvurusu için istenen diğer belgeleri en geç 25/06/2008 tarihi saat 18.00'e kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesinde olacak şekilde APS veya özel kargo ile göndermeleri gerekmektedir. Elden evrak teslim alınmayacaktır.

UZMAN TABİPLER İÇİN

DİŞ TABİPLERİ İÇİN

ECZACILAR İÇİN

İLGİLİ GENELGE

ÖRNEK BAŞVURU FORMU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber