Gram altında yeni rekor

Altın fiyatlarında ticaret savaşı endişesiyle hareketlilik arttı. Gram altın, hem ons altın hem de Dolar/TL'deki yükselişin etkisiyle rekor kırdı.

Kaynak : Dünya
Haber Giriş : 03 Şubat 2025 16:19, Son Güncelleme : 03 Şubat 2025 16:36

Küresel piyasalarda ticaret savaşı fiyatlamaları sürüyor.

Ticaretteki gerilime ilk tepkisi negatif olan ons altın, ilerleyen saatlerde yeniden rekor seviyelere yaklaştı.

Güne yüzde 1 düşüşle başlayan ons altın, akşam saatlerine doğru yönünü pozitife çevirdi.

Ons altın, yüzde 0,36 artışla 2 bin 809 dolara yükseldi.

4 Şubat'ta uygulamaya girecek gümrük vergileri öncesinde Dolar endeksi 109 seviyesinin üzerine çıktı.

GRAM ALTIN REKOR KIRDI

Altının gram tarafındaki fiyatlamalarda hem ons altın hem de Dolar/TL'deki yükselişin etkisi hissedildi.

Dolar/TL, küresel gelişmelerin etkisiyle yüzde 1'e yakın artışla 36'yı gördü.

Gram altın, yüzde 1,25 değer kazanarak 3 bin 251 Türk Lirası'na yükseldi ve rekor tazeledi.

TİCARET SAVAŞLARI BAŞLIYOR

ABD Başkanı Donald Trump, ticaret savaşının fitilini ateşledi. ABD, Meksika ve Kanada'ya yüzde 25, Çin'e yüzde 10 gümrük vergisi uygulamaya başladı.

Kanada ve Meksika ise Trump'ın gümrük vergisine karşı harekete geçti. Çin, Trump'ın vergilerine Dünya Ticaret Örgütü nezdinde itiraz edeceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber