Yazıcıoğlu ÖSS'ye karşı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2008 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, üniversite sınavlarının kaldırılarak, öğrencilerin bilgi ve becerilerine uygun üniversitelere yerleştirilmelerini istedi.

BBP lideri, 15 Haziran Pazar günü (yarın) yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) katılacak öğrencilere başarılar diledi. Gençliğin bütün geleceğinin bir iki saatlik sınava mahkum edildiğini ifade eden Yazıcıoğlu, bunun sonucunda da milyonlarca gencin "üniversite bitirmiş işsizler" olarak dolaştığını, 17 yıllık emeklerinin ardından kapı kapı iş dilenmek zorunda bırakıldıklarını belirtti.

Eğitim sisteminin çarpıklığını eleştiren Yazıcıoğlu, üniversite harçlarının da adaletsiz olduğunu ve eğitimde fırsat eşitliğinin olmadığını kaydetti. Üniversite imtihanlarının sistem olarak gençliğe gelecek vaat etmediğine işaret eden Yazıcıoğlu, harçların ve üniversite sınavlarının kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Her yıl binlerce gencin üniversite giriş sınavlarından çektiği sıkıntıları hatırlatan Yazıcıoğlu, şu öneride bulundu: "Üniversite seçme sınavları kaldırılarak öğrenciler ilköğretimin birinci kademesinden başlamak üzere bilgi, beceri ve istidatlarına göre okul, aile ve veli işbirliğiyle yönlendirilmeli ve bununla beraber orta öğretimdeki başarıları da esas alınarak üniversiteye sınavsız yerleştirilmeli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber