Kaçak su kullananlara ilginç mahkeme cezaları

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2008 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oktay ENSARİ/KAYSERİ, (DHA)

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), son 1 yılda kaçak su kullandıkları belirlenenen 520 kişinin ?Nitelikli hırsızlık' suçunu işlediklerini bildirerek savcılığa başvurdu. Bunlardan 310'u hakkında dava açıldı. Suyu kaçak olarak kullananlara, Kayseri'deki asliye ceza mahkemeleri tarafından ?yurt dışına çıkma', ?büyük market ve alışverişlere gitmeme yasağı', ?kitap okuma' ve ?kamu kurum kuruluşları inşaatlarında zorunlu çalışma' cezaları verildi.

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, Hukuk Müşavirliği'nce 1 yılda kaçak su kullananan 3 bin 635 kişi belirlenerek 520'si hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, 310'u hakkında dava açıldığını söyledi. Mahkemede verilen kararları caydırıcı bulan KASKİ Genel Müdürü Batukan, ?Bu tür cezalandırma yöntemleri para ve hapis cezasından daha caydırıcı oluyor. Zira, bu tür cezalar suyu kullanan kişi üzerinde çevresindeki kişiler acısından daha çok baskı kuruyor ve caydırıyor. 1 yıllık dönemde 3 bin 635 kaçak su tutanağına 976 bin 244 YTL tahsil edildi ve kaçak ve usulsüz ile abonesiz olarak kullanılan su miktarı 365 bin 721 metreküpe ulaştı? dedi.

KASKİ Hukuk Müşaviri Avukat Mesut Küçük de, kaçak su kullanlananlar hakkında TCK'nın 141 ve 142'nci maddelerinde yer alan ?Nitelikli hırsızlık' suçundan dava açıldığını söyledi. Avukat Küçük, şöyle konuştu:

?Su şebekesinden sayaçtan önce ve sonra olmak üzere usulsüz olarak su kullananlar Kaçaksu Şube Müdürlüğü ekiplerce belirleniyor. Daha sonra bunlara abone olmaları konusunda ihtar yapılarak, belirlenen ücretin yatırılması sağlanıyor. Ödemeyen ve kaçak su kullanmaya devam edenler için savcılığına başvuruyoruz. Daha sonra davalar açılıyor. Asliye ceza mahkemelerinde görülen davalar sonunda hapis, para cezası ve yeni uygulama gereği çeşitli cezalar veriliyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber