Sosyal güvenlik prim borcu olanlara büyük kolaylık

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2008 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ali Gencer, İş Kanunu ve bazı kanunlarda yapılan değişiklik ve düzenlemelerle kurumun birikmiş alacaklarına ödeme kolaylığı getirildiğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan SGK İl Müdürü Ali Gencer, 5763 sayılı İş Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki kanunun 26. ve 27. maddeleriyle, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na geçici 23. ve 24. maddeleri eklendiğini, yapılan düzenlemelerle kurumun 31 Mart tarihine kadar olan birikmiş alacaklarına ödeme kolaylığı getirildiğini açıkladı.

Devredilen SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan yaşlılık aylığı almaktayken kendi nam ve hesabına işyeri açarak bağımsız çalışanların Bağ-Kur'a Sosyal Güvenlik Destek Primi ödemeleri zorunlu olduğunu hatırlatan Gencer, "31 Mart'a kadar Sosyal Güvenlik Destek Primine tabi olmaları gerektiği halde bu durumlarını Bağ-Kur'a bildirmemiş olanların ve ya bildirimde bulunup da Sosyal Güvenlik Destek Prim borcu bulunanların 28 Temmuz'a kadar devredilen Bağ-Kur Müdürlüğü'ne müracaatları halinde büyük kolaylıklar sağlanacak. Borçlarını müracaat tarihinden itibaren bir ay içinde peşin ödemeleri halinde gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 85'i terkin edilecek. 12 aya kadar taksitlendirmeleri halinde gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 55'i, 24 aya kadar taksitlendirmeleri halinde gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 30'u terkin edilecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber