100 bin öğretmenin hizmetiçi eğitim masrafını Garanti Bankası karşılayacak

Haber Giriş : 21 Haziran 2008 02:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim konusunda işbirliğini sadece eğitime pedagojik yaklaşan kurumlar ile yaptıklarını söyleyerek, "Eğitime ideolojik yaklaşan ve bununu üzerinden bazı emelleri olan sivil toplum kurumlarına kapımız kapalı? dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda imzalanan protokol ile Garanti Bankası 100 bin öğretmenin yeni müfredata göre alacağı hizmetiçi eğitimin masraflarını üstlendi. Garanti Bankası 2013 yılına kadar verilecek hizmetiçi eğitim için 15 milyon YTL kaynak aktardı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, protokol öncesi yaptığı konuşmada, okullarda müfredatın değiştirildiğine dikkat çekerek, öğretmenlerin ise eski müfredata göre eğitim alarak mezun olduğunu anımsattı. Çelik, hayat boyu öğrenmeye inandığını söyleyerek, yeni sistemin iyi anlaşılması ve öğrencilere en iyi şekilde aktarılması için hizmetiçi eğitim verdiklerini anlattı. Çelik, ?Burada üniversitelerden ve özellikle uzmanlardan destek alıyoruz. Kendi imkanlarımızla sürdürüyoruz. Bunu yaparken ise bize bir destek eli uzandı? dedi. Çelik, söz konusu projenin bütçesini sağlayan Garanti Bankası ve Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e teşekkür etti. Çelik, Ferit Şahenk'in bakanlığın birçok projesine destek verdiğinin altını çizdi.

-MEB, 200 KURUMLA İŞBİRLİĞİ YAPIYOR-

Çelik, 200'e yakın kurum ile bu tür projelerde işbirliği yapıldığını söyleyerek, ?Bizim için önemli olan eğitime ideolojik değil pedagojik yaklaşılması. Pedagojik yaklaşan birçok kurum ile işbirliği içresindeyiz. Eğitime ideolojik yaklaşana ve bunun üzerinden bazı emelleri olan sivil toplum kurumlarına kapımız kapalı? dedi.

-ŞAHENK: ?ÇAĞDAŞ TOPLUM EĞİTİMDEN GEÇER?-

Garanti Bankası Ferit Şahenk ise, Çağdaş bir toplum yaratmanın anahtarının çağdaş ve eşit bir eğitimden geçtiğini söyleyerek, eğitime aktarılan payın bir ülkenin geleceğini nasıl tasarladığının göstergesi olduğunu ifade etti. Şahenk, Mustafa Kemal Atatürk'ün, ?eğitimdir ki bir ulusu ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek toplum olarak yaşatır, ya da bir ulusu köleliğe, yoksulluğa düşürür? sözünü anımsatarak, eğitimin önemine dikkat çekti. Şahenk, ?Elimizdeki imkanları, sevgimizi, saygımızı öğretmenlerimizin emrine sunmaya adayız. Dileriz bu proje, daha pek çok benzerleriyle çoğalır. Sevgili öğretmenlerimize böylece hızla, hak ettikleri desteği verebiliriz? dedi.

Söz konusu protokol kapsamında yeni eğitim-öğretim müfredatına göre 2013 yılına kadar yaklaşık 100 bin öğretmen hizmetiçi eğitim alacak. Garanti Bankası proje için 15 milyon YTL kaynak ayırdı. Konuşmaların ardından Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül arasında protokol imzalandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber