23 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 23 Haziran 2008 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Bakanlar Kurulu'nda iç ve dış gelişmelerin yanı sıra gündemdeki konular ele alınıyor. (Saat: 11.00)

-AKP MYK TOPLANTISI

AKP Merkez Yürütme Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanıyor. (Saat:19.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN ÇANKAYA SOFRASI

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ASAM Başkanı Faruk Loğoğlu, TEPAV Başkanı Prof. Dr. Güven Sak ve SETA Başkanı İbrahim Kalın ile Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğinde buluşuyor. (Saat: 12.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk Diş Hekimleri Birliği heyetini, Çankırı il heyetini ve Türkiye Genç İşadamları Heyeti'ni kabul ediyor. (Saat: 15.00/16.00/17.00)

-TBMM BAŞKANI TOPTAN LİDERLİK ENSTİTÜSÜ AÇILIŞINDA

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, TOBB Ekonomi Üniversitesi Söğütözü kampüsünde yer alan Liderlik Enstitüsü 2008 programının açılışını gerçekleştiriyor. (Saat: 10.30)

-BAKAN TÜZMEN BAHREYN SANAYİ TİCARET BAKANI FAKHRO GÖRÜŞMESİ

-Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen Bahreyn Sanayi ve Ticaret Bakanı Hassan Abdulla Fakhro ve beraberindeki heyet ile Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda görüşüyor. (Saat: 10.30)

-BAKAN EROĞLU MİLLİ AĞAÇLANDIRMA KURTULUŞ TRENİNİ KARŞILIYOR

-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Amasya Tamimi'nin 89. yıldönümü olan 22 Haziran'da Amasya'dan hareket eden ?Milli Ağaçlandırma Seferberliği Kurtuluş Treni?nin Ankara'ya varışı nedeniyle Ankara Garı'nda düzenlenecek olan törene katılıyor. (Saat: 14.30)

-ADALET BAKANLIĞI'NDAN İNSAN TİCARETİ PROGRAMI

-Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü ile Uluslararası Göç Örgütü Türkiye temsilciliği tarafından ortaklaşa yürütülen ?İnsan Ticareti Konusu'nda Eğiticilerin Eğitimi Programı? açılış toplantısı Ankara Midi Otel'de yapılıyor. (Saat: 09.00)

-MEB İLE AB'DEN ORTAK PROJE KONFERANSI

-Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen ?Hayat Boyu Öğretim Kapsamında Türkiye'de İnformal Öğrenme Üzerine Ortak Bir Anlayış Geliştirme ve Farkındalık Oluşturma Projesi? Konferansı Başkent Öğretmenevi'nde düzenleniyor. (Saat: 9.30)

-DYP'NİN KURULUŞUNUN 25. YILDÖNÜMÜ KUTLANIYOR

-DYP'nin 25. kuruluş yıldönümü Ankara Dedeman Otel'deki tören ile kutlanıyor. Törene DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ve Esat Kıratlıoğlu da katılıyor. (Saat: 19.00)

-KESK'İN BASIN TOPLANTISI

-KESK, hükümetin 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda yapmayı düşündüğü değişikliklere ilişkin basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-AKP SÖZLÜ SAVUNMASINDA ?6 YILLIK İKTİDARINI? ANLATACAK

-AKP, Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu ?Esas Savunmasının? ardından şimdi 3 Temmuz'da yapacağı ?Sözlü Savunma? için hazırlanıyor. Sözlü savunmanın genel çerçevesi belli oldu. Ön ve esas savunmada olduğu gibi sözlü savunmayı da hukukçu milletvekilleri ve dışarıdan destek veren akademisyenlerle hazırlıyor.

-Sözlü savunmayı, Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın yapması bekleniyor. AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'de Anayasa Mahkemesi'ne Çiçek ve Bozdağ ile birlikte gidecek.

-MİCHAEL RUBİN: ?KAPATMA DAVASI MEŞRU?

-AKP'ye yönelik ağır eleştirileriyle tanınan ABD'li düşünce kuruluşu Enterprise Enstitüsü'nün kıdemli uzmanlarından Michael Rubin, AKP hakkındaki kapatma davasını ?meşru? olarak nitelendirirken ?AKP, dini, hukukun üstüne koydu? iddiasına yer verdi.

-Rubin, partinin yasaklanması beklentilerine dikkat çekerek ?Anayasa Mahkemesi'nin kararı, Türk demokrasisinin sonu değil, yeniden doğuşu anlamına gelecek? yorumunu yaptı.

-BAŞBAKAN KARARGAHINI MECLİS'E KURACAK

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında Meclis'in çalıştırılması konusunda grubundan da aldığı destekle çalışmalarını parlamentoya taşıyacak.

-Erdoğan, milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına tam kadro katılımını sağlamak amacıyla günlük programlarının bir bölümünü Meclis'te gerçekleştirecek.

-CHP'DE PROGRAM SİL BAŞTAN, YENİ PROGRAM HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

-CHP'de, Genel Başkanı Deniz Baykal'ın talimatıyla başlanan yeni program çalışmaları son aşamaya geldi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından bir program kurultayı düzenlenecek ve yeni program kurultayın onayına sunulacak.

-Aynı kurultayda parti tüzüğüne ilişkin değişiklikler de ele alınacak.

-DSP LİDERİ SEZER'DEN AB'YE ?TÜRKİYE AKP'DEN İBARET DEĞİL? MESAJI

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, AKP'nin izlediği politikalar nedeniyle, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerde sürekli irtifa kaybettiğini söyledi.

-AB ile ilişkilerde bir iktidar boşluğu yaşandığını ileri süren Sezer, ?AKP bu alanda muhalefet rolünü üstlenmiş durumda. Sürekli Avrupa'ya birilerini gönderip Türkiye'yi şikayet ediyor? dedi.

-DSP, TMSF'NİN 6 YILLIK FAALİYETİNİ SORDU

-DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Macit, TMSF'nin mali ve finansal sistem üzerinde yük olmaya başladığını belirtti. Macit, TMSF'nin, 2002-2008 yılları arasındaki faaliyetlerine ilişkin Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

-SAĞLIK BAKANLIĞI ?ULUSAL EYLEM PLANI?İLE OBEZİTEYE ?DUR? DİYECEK

-Çağın hastalığı obezite, Türkiye'de de önemli bir sağlık sorunu haline gelirken, Sağlık Bakanlığı kolları sıvadı ve obezite ile mücadelede 2008-2012 yılları arasında uygulayacağı ?ulusal eylem planı?nı hazırladı.

-Bu projeyle yeni öğretim yılında okullarda ücretsiz sebze, meyve ve süt dağıtılacak, askerler obezite ile mücadele konularında bilgilendirilecek ve din görevlileri ise; hutbe ve vaazlarda aşırı kiloların zararlarını anlatacak.

-TURİZM CENNETİ BODRUM, BALE FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

-Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi'nin işbirliğinde düzenlenen ?6. Bodrum Uluslararası Bale Festivali?, 15 - 29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

-Türkiye'nin ilk ve tek bale festivali olan ?6. Bodrum Uluslararası Bale Festivali?, doğal güzellikleri, tarihi ve kültür yapısıyla turizm cenneti Bodrum'da, dünyaca ünlü bale repertuarlarının en güzel örneklerini ve Türk Bale sanatının özgün yapıtlarını sanatseverlerle buluşturacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber