'42 bin polis askere alınacak' haberleri doğru çıkmadı

Haber Giriş : 25 Haziran 2008 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanlığı, Ağustos 2008 yedek subay celbinde 42 bin bakaya polisin askere alınacağı şeklindeki haberleri yalanladı. Askerlik hizmetini yerine getirmemiş 2 bin 590 emniyet mensubu bulunduğu ve bunlardan 229 kişinin ise bakaya olduğu belirtilerek, ?Bu rakamlar dikkate alındığında söz konusu haberlerin tamamen gerçek dışı olduğu anlaşılmaktadır? denildi.

Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, ?Bir kısım gazetelerde, Ağustos 2008 yedek subay celbinde 42 bin bakaya polisin askere alınacağı ve bu suretle Emniyet Teşkilatında personel sıkıntısı yaşanacağına ilişkin asılsız haberler yer almıştır? denildi.

Askerlik hizmetini yerine getirmemiş Emniyet mensubu yükümlülerin toplam miktarının, Bakanlık kayıtlarına göre 2 bin 590 kişi, bunlardan bakaya olanların sayısının ise 229 kişi olduğu belirtilerek, söz konusu haberlerin tamamen gerçek dışı olduğu ifade edildi.

Askeralma hizmetlerinin, Milli Savunma Bakanlığı'nca, hiçbir meslek grubu ayrımı gözetmeksizin, yasal mevzuat çerçevesinde sürdürüldüğünün vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

?Kaldı ki, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu'na uygun olarak erteleme hakkı bulunan yükümlülerin askere sevkleri tehir edildiği gibi, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yükümlülerin sevkleri bu kurumların talepleri halinde de yasal mevzuat çerçevesinde ertelenebilmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber