PTT, kargoyu evden alacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2008 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde 5 bin araçlık filosuyla lojistik hizmet vermeye başladı. Daha önce koli hizmeti veren PTT, 2 Haziran'dan itibaren bu çalışmayı tamamen sonlandırarak kargo hizmetine başladı.

Türkiye içine gönderilecek kargolar için ağırlık ve limit sınırı koymayan PTT Genel Müdürlüğü, mesafelere göre de ayrı fiyat uygulaması yapmadı.

Türkiye genelinde uygulanmaya başlanan lojistik hizmetin tanıtımını yapan Kayseri PTT Baş Müdürü Hüseyin Akar, PTT'nin posta ve banka hizmetlerinden sonra şimdi de kargo hizmeti vermeye başladığını söyledi.

Yaklaşık 8 yıl önce başladıkları bankacılık hizmetini layıkıyla yerine getirdiklerini ve taraflı tarafsız herkesin beğenisini aldıklarını kaydeden Akar, aynı başarıyı kargo hizmetinde de göstereceklerini söyledi. Türkiye genelinde Kayseri'de dahil 8 yerde Kargo İşleme Merkezi Müdürlüğü kurulduğunu bildiren Akar, anneler, babalar, sevgililer, günü ve yılbaşı gibi özel günlerde kargo göndermek isteyen vatandaşların 5 gün önceden haber vermesi üzerine özel indirimler yapılacağını açıkladı.

Kargo görevlilerinin hepsinde seyyar post cihazı olacağını ve müşterilerin kredi kartıyla ödeme yapabileceğini anlatan Akar, "Ayrıca, alıcının adreste bulunamaması halinde kargo paketi ikinci sefer adrese gönderilecek. Böylelikle müşterilerimizin şubelere kadar giderek yorulmasının önüne geçmiş olacağız" diye konuştu.

Paketlerin herhangi bir zarar görmesini engellemek için 20 farklı kargo kutu, zarf ve poşeti hazırlandığını açıklayan Akar, ayrıca çok acele paketlerin bir günde yerine ulaşabilmesi için VİP Kargo hizmeti de sunulacağını bildirdi.

Acele kargolarda ağırlık ve boyut şartı aranmayacağını, ancak boyut ve ağırlık uygulamasının hizmete tahsis edilen araç ve imkanlar çerçevesinde olmasına dikkat edileceğini kaydeden Akar, "Yurt dışına gönderilecek kolilerin ağırlık limitleri ve ücretleri için yurt dışı koli ücret tarifesi uygulanır. Telefon numarası belirtilmeyen PTT kargolar için PTT işyerinde teslim hizmeti uygulanmayacak" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber