Zimmetine para geçiren memura 10 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Temmuz 2008 17:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bahadır ÖKTEM/TRABZON, (DHA)

TRABZON'un Of Kaymakamlığı'nda sayman olarak görev yapan Mustafa Terzi, ?Zimmet ve Resmi Belgede Sahtecilik' suçundan yargılandığı davada 10 yıl 10 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon'un Of İlçesi Kaymakamlığı'nda Köylere Hizmet Götürme Birliği Saymanı olarak görev yapan Mustafa Terzi'nin, dönemin kaymakamı Cengiz Yücedal'ın imzasını taklit ederek kendisini alacaklı olarak gösterip, sahte çek tanzim ettiği ve zimmetine para geçirdiği iddia edilmişti.

Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen son davada tutuklu sanık 42 yaşındaki Mustafa Terzi hazır bulundu. Hakkında ?Zimmet ve sahte resmi evrak düzenlemek' suçlarından dava açılan Mustafa Terzi, suçsuz olduğunu belirterek, ?Paranın lojmana harcandığına dair savunmam aynen geçerlidir. Konu tamamen kaymakam ile benim aramda geçmiştir. Bu nedenle açıklamada sıkıntı olmuştur. Yapılan işi biliyorum, yapılan işte kanunsuzluk olmadığını biliyorum, suçsuzum? dedi.

Mahkeme heyeti daha sonra sanık Mustafa Terzi'yi hileli zimmet suçundan 7 yıl 9 ay 2 gün, sahte evrak düzenlemekten 3 yıl 1 ay 15 gün olmak üzere toplam 10 yıl 11 ay ağır hapis cezası ile cezalandırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber