6 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 06 Temmuz 2008 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-MECLİS'TE YOĞUN HAFTA

-AKP'nin Anayasa Mahkemesi'ndeki sözlü savunmasının ardından gözler kapatma davasının sonucuna çevrilirken, TBMM, AKP'nin, ?kapatma davası sonuçlanana kadar Meclisi çalıştırma' kararı çerçevesinde, çalışmalarına bu hafta da devam edecek.

-Siyasetin gündemini kapatma davası ve Ergenekon soruşturması kapsamındaki gözaltılar oluştururken, Meclis'in bu hafta önemli gündem maddeleri arasında, Genel Kurul'da görüşmelerine başlanan Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik tasarısı ile Elektronik Haberleşme Kanunu tasarısı bulunuyor.

-KOMİSYONLARIN GÜNDEMİ

-Meclis Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda 9 Temmuz'da Su Ürünleri Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ele alınacak.

-Milli Eğitim Komisyonu'nda ise 9 Temmuz'da AKP Kastamonu Milletvekili Hasan Altan'ın Çeşitli Kanunlarla Değişiklik öngören teklifi ile AKP Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı'nın Atatürk Orman Çiftliği Kuruluş Kanunu'nda değişiklik öngören teklifleri ele alınacak.

-AKP milletvekillerinin teklifi, Atatürk Orman Çiftliği dahilinde bulunan spor tesisleri ve müştemilatının AOÇ Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılacak olan protokolle 49 yıl süre ile bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilmesini öngörüyor.

-CEZAEVLERİ DE ZAMLARDAN ŞİKAYETÇİ: 3 YTL'LİK İAŞE İLE 3 ÖĞÜN YEMEK ZOR ÇIKIYOR

-Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun Tekirdağ 1 ve 2 No'lu Ceza İnfaz Kurumları ile Edirne F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda yaptığı incelemelerin sonucunda hazırladığı raporda, tutuklu ve hükümlülerin ?son iki yıldır yemeklerin yeterince besleyici ve çeşitlilikte olmadığı'na yönelik şikayetleri dile getirildi.

-Raporda, günlük 3 YTL olan iaşe bedelinin 2006 yılından bu yana zam görmemesine rağmen, yiyecek fiyatlarında artış yaşandığına işaret edilerek ?3 YTL iaşe bedeliyle günde 3 öğün yemek çıkarmakta zorlanıldığı? vurgulandı.

-Özellikle sıvı yağ ve bulgura son 1 yılda yapılan zammın örnek gösterildiği raporda, ?incelenen ceza infaz kurumlarında yemeklerin önceki yıllara göre kaliteli ve çeşitlilikte olmamasının günlük iaşe bedelinin, artırılmamasından kaynaklandığı tespit edilmiştir? denildi.

-?TÜRBANA ÖZGÜRLÜK'ÜN ÖDÜLÜ YUNUS EMRE VAKFI MÜTEVELLİ HEYET ÜYELİĞİ

-CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yunus Emre Vakfı'nın mütevelli heyetine Bakanlar Kurulu'nca atanan dört üyeden üçünün ?türbana özgürlük? bildirisine imza atan isimlerden oluştuğunu bildirdi.

-İnce, ?Kimse Yok mu Derneği'nin kültür ve sanat alanında kamu yararına faaliyet gösteren dernek ve vergi muafiyeti tanınmış vakıflardan biri olduğunu bu atamayla birlikte öğrendik. Ancak bu atamanın kültür ve sanat kaygılarından daha çok türbana özgürlük bildirisine imza atmanın bir ödülü olduğu anlaşılıyor. Görünen o ki; kültürümüz Kimse Yok mu Derneği'ne emanet. O halde ben de soruyorum; başka kimse yok mu?? diye konuştu.

-OTOMATİK ZAMMA BAĞLANAN ELEKTRİK, FİYATIN DÜŞTÜĞÜ SAATTE TÜKETİLECEK

-Yılbaşından bu yana yüzde 45 civarında elektrik zammı gören ve otomatik fiyat mekanizmasına geçilmesi ile üç ayda bir zam görecek olan tüketiciye, gün içerisinde arz-talep dengesine göre elektrik fiyatının düştüğü saatte tüketime geçerek daha ucuz elektrik alma olanağı tanınacak.

-TÜRKİYE KARA PARA SINAVI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

-Türkiye, OECD Mali Eylem Görev Grubu'nun (FATF) Şubat 2009'da yapacağı kara para gözden geçirmesi için harekete geçti.

-Mevzuattaki eksiklikleri gidermek için son taslakları da hazırlayan Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), aralarında Adalet Bakanlığı, Hazine, BDDK ve SPK'nın da bulunduğu ilgili kurumlara birer yazı yazarak hazırlıkların tamamlanmasını istedi.

-VISA EUROPE-ROTARY İŞBİRLİĞİNDEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÇIKTI

-Visa Europe, Türkiye'de ticari harcamalarda kart kullanımını teşvik etmek üzere bir dizi kampanya başlattı. Visa, kampanya çerçevesinde İstanbul'da yer alan 15 Rotary Klübü'nün sayısı 1.200'e ulaşan üyelerine altı aylık bir çalışma ile ticari kartların tanıtımını yaptı ve kart kullanımının getireceği faydalarını anlattı. Bu işbirliği karşılığında Visa, Rotary'nin sosyal sorumluluk projelerine mali destek sağladı.

-Visa Europe Türkiye Direktörü Nur Öztin Kurak, küresel tüketici harcamalarının yüzde 18'nin, küresel ticari harcamaların da yüzde 1'inin kart kullanarak yapıldığına dikkat çekerek, ?Türkiye'de bu oran binde 2,5 gibi çok düşük oranda. Ödeme aracı olarak ticari kart kullanılmıyor bile denebilir. Mart 2008 verilerine göre 51 milyon bireysel kart varken, ticari kart toplamı sadece 718 bin. Bunun 378 bini ticari kredi kartı, 340 bini de ticari banka kartından oluşuyor? bilgisini verdi.

-ALTI YATIRIM FONUNDAN 265 MİLYON YTL'LİK PAY İHRACI

-SPK, Garanti Bankası A.Ş.'ye ait iki yatırım fonunun toplam 200 milyon YTL, Finansbank A.Ş.'ya ait üç yatırım fonunun 15 milyon YTL ve Türk Ekonomi Bankası A.Ş.'ye ait bir yatırım fonunun 50 milyon YTL'lik katılma belgesi ihracını kayda aldı.

-MALİYE VE ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NDA SENDİKALI ÇIKMAZI

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mayıs ayı itibariyle kamu sendikalarına bağlı sendikalı sayısını belirledi. Söz konusu sendikalı sayıları dünkü Resmi Gazete'de yayımlanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı verilerindeki farklılık da gün yüzüne çıktı.

-DİYANET'İN 84 BİN PERSONELİNDEN SADECE 3 BİN 700'Ü KADIN

-Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu'nun, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel'in soru önergesine verdiği yanıt Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatında görev yapan 84 bin 195 personelinden sadece 3 bin 710'unun kadın olduğunu ortaya koydu. Diyanet'in merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatında din hizmetleri uzmanı olarak da 60 kadın görev yapıyor.

-MEB VE DPT MESLEK LİSELERİNİN KALİTESİNİ ARTIRACAK

-Milli Eğitim Bakanlığı ile Devlet Planlama Teşkilatı, meslek liselerinin kalitesinin artırılması ve iş piyasasında mesleki eğitim mezunlarının aranılan eleman olmasını sağlayacak. Bu amaçla, sektörlere göre meslek liseleri açılacak ve pansiyonlar kurulacak.

-USTALIK BELGESİ ALAMAYAN ESNAFA 'AF' ŞANSI

-TESK, İstanbul Bakkallar Odası'na bağlı esnafın büyük kısmının kalfalık ve ustalık belgesi alamadığı için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ?af' talep edecek. MEB ve TESK, söz konusu esnafa 6 aylık ek müracaat süresi verilmesi konusunu masaya yatıracak.

-TESK, Milli Eğitim Bakanlığı'na kantin işletmeciliği meslek dalının bağımsız ?meslek alanı' olması talebinde bulundu.

-CIOR YAZ KONGRESİ VE ASKERİ YARIŞMALARI YARIN BAŞLIYOR

-Türkiye Emekli Subaylar Derneği'nin (TESUD) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ?2008 CIOR/CIOMR/NRFC Yaz Kongresi ve Askeri Yarışmalar? yarın İstanbul'da başlıyor.

-İSTANBUL CAZ FESTİVALİ İKİNCİ HAFTASINDA ÜNLÜ MÜZİSYENLERİ AYNI SAHNEDE BULUŞTURUYOR

-'15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali' ikinci haftasına Aya İrini Müzesi ve Arkeoloji Müzesi bahçesindeki üç konserle giriyor. Aya İrini Müzesi'nde yarın akşam grup üyeleri arasında Hüsnü Şenlendirici'nin de olduğu Taksim Trio ve tabla ustası Zakir Hussain, 8 Temmuz Salı akşamı da Rufus Wainwright sahne alacak. Arkeoloji Müzesi bahçesinde ise aynı akşam Grammy ödüllü usta cazcı Ivan Lins ve Nnenna Freelon izleyicisiyle buluşacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber