Polis ailesi, lojmandan polis zoruyla çıkartıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Temmuz 2008 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmail TEMİZ/SAMSUN, (DHA)

SAMSUN'da iki yıl önce tayini Ankara'ya çıkan polis memuru 43 yaşındaki Hüseyin Duran, kentten ailesini lojmanda bırakıp ayrıldı.

19 Mayıs Polis Okulu lojmanlarında kalan eşi 41 yaşındaki Ferdane Duran, 2 ay içinde boşaltması gereken dairey 2 yıldır boşaltmayınca dün akşam polis zoruyla çıkartıldı. Ferdane Duran, ?Biri özürlü iki çocuğumla sokakta kaldım? derken, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, ?Devletin lojmanında kalma süresi bellidir. Kendisi 2 ay kalacağı yerde 2 yıl kaldı. Her türlü kolaylığı gösterdik? dedi.

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nden 10 yıl önce Samsun'a tayini çıkan polis memuru Hüseyin Duran, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu lojmanlarına yerleşti. Aradan 8 yıl geçtikten sonra 2006'da tayini Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne çıktı. Hüseyin Duran 15 yıllık eşi Ferdane, özürlü kızı 15 yaşındaki Fikriye ve 9 yaşındaki Burak Duran'ı Samsun'da bırakıp kentten ayrıldı. Bu arada 2 aylık yasal sürenin dolmasının ardından lojmanın boşaltılmasını isteyen Samsun İl Emniyet Müdürlüğü kendisini iki yıl gayri resmi idare etti. Ancak yeni atanan polislerin gelmesi üzerine dün Ferdane Duran'ın oturduğu lojman polis zoruyla boşaltıldı. Ferdane Duran'ın eşyaları lojman binasının önüne konularak üzerine naylon serildi.

Biri özürlü iki çocukla ortada kaldığını söyleyen Ferdane Duran, ?Hüseyin Duran ile 15 yıl önce evlendik. O günden sonra beni sürekli dövüyordu. Bir çocuğumun özürlü doğmasına neden oldu. Samsun'a tayin olduktan sonra şiddet olayları daha da arttı. İki kere bıçakladı, bir kere silah çekti. Sürekli çocuklarımla beni dövüyordu. 2006 yılında ise Ankara'ya tayini çıktı gitti ve bizi burada bıraktı. Benim de gidecek yerim olmadığı için lojmandan çıkmadım. Bu sürede de kocama Samsun 2'nci Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtım, reddedildi. Kira ödeyecek param olmadığı için lojmanı terkedemedim. Dün polisler zorla beni ve iki çocuğumu oturduğum lojman dairesinde çıkardı. Ardından bütün eşyalarımı da daireden çıkartarak lojman binasının önüne koydular. Biri özürlü bakıma muhtaç iki çocuğumla birlikte sokağa atıldım. Ne yapacağımı bilmiyorum? dedi.

İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, aileye her türlü yardımı yaptıklarını, yasal süresinin dolup üzerinden yaklaşık 2 yıl geçtiğini söyleyerek, ?Artık yapacak birşey kalmamıştı. Kendisini defalarca lojmandan çıkması için uyardık. Eşinin tayini Ankara'ya çıkmış. Ama o burada. 2 yıl burada kaldı. Şimdi tayinle yeni arkadaşlar gelecek. Biz kendisine her türlü kolaylığı sağladık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber