Bir Ergenekon zanlısı daha hastaneye kaldırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2008 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İP Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in, tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevinden sevk edildiği Edirne'deki Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi sürüyor.

TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İlsever, dün Tekirdağ'dan getirildiği hastanede tedavi altına alındı ve tetkiklerine başlandı.

İlsever'in tedavisine yönelik çalışmaların Göğüs Hastalıkları Servisi'nce yapıldığını belirten hastane yetkilileri, İlsever'in 1,5 yıl önce akciğer embolisi tedavisi görmeye başladığını ve tedavisine yönelik ilaç düzenlemesi yapıldığını bildirdiler.

İlsever'in ciğerinde kitle bulunduğunu hatırlatan yetkililer, eski röntgenlerle yenilerinin karşılaştırılacağını kaydettiler.

Başhekim Prof. Dr. Ferda Özdemir de halen TÜ Tıp Fakültesi Hastanesindeki Hükümlü ve Tutuklular Servisi'nde tutulan İlsever'in sağ üst lobunda kitle görüntüsü nedeniyle takibe alındığını belirtti.

Babasının tutuklanmadan önce tedavi gördüğü hastanelerdeki rapor ve tetkiklerini TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliğine getiren Ceyhun İlsever, hastaneye girmeden önce gazetecilere açıklama yaptı.

Ceyhun İlsever, babasının akciğerindeki sorunun cezaevi ortamında belirgin olarak arttığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"1,5 yıl önce babam akciğer embolisi geçirdi. Babamın hastalığının akciğer kanserine dönüştüğü bilinen bir gerçek. Belli bir süre hastanede kalan ve tedavi gören babamın devamlı kontrol altında tutulması gerekir. Tetikteydik 'bugün yarın bir şey olacak' diye, cezaevinin kötü şartlarından dolayı hastalığı nüksetti. Gözle görülür bitkinliği var, burnundan kan geldiği söyleniyor. Ateşi sürekli çıkıyor. Durumu her geçen gün kötüleşiyor."

İlsever, babasının durumundan endişelendikleri belirterek, "Babamın Kuddisi Okkır'la aynı kaderi paylaşmasından korkuyoruz. Tahliye talebinde bulunduk. Sonucu bekliyoruz. Babam neyle suçlandığını bilmiyor. Devrimci bir aileyiz. Ferit İlsever, 40 yılı aşkın süredir Mustafa Kemal devrimlerini savunan bir insan, vatanı için, bağımsızlık için daha önce de cezaevine girmiş bir insan. Dik duruyoruz, gururluyuz, onurluyuz ama endişeliyiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber