Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 19 Ağustos 2008 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye bu yazın en sıcak günlerini yaşıyor, yurdun tamamında sıcaklık 40 dereceyi buluyor. Ortalamaların çok üstündeki sıcaklıklar yaklaşık 7 gün daha etkisini sürdürecek.

- İstanbul'da sıcaklık hafta boyu 35 derecenin fazla altına inmeyecek ama bu iki gün hava biraz daha serin, sert esecek poyraz hissedilen sıcaklığı 2-3 derece azaltacak. Bugün nem oranı da azalıyor. Ankara'da sıcaklık ortalama değerinin 6 derece üzerinde ve hafta genelinde düşüş olmayacak. İzmir aşırı sıcak günler geçiriyor, bugün rüzgar biraz sertleşti. İzmir'de hafta genelinde sıcaklık hep 35 derecenin üzerinde olacak, nem oranı da yüksek. Bursa'da nem oranı biraz düşecek, Adana aşırı ısınırken rüzgar ise zayıflıyor. Bugün gölgede İstanbul 33, Ankara 36, İzmir 37, Bursa 35, Adana 36 derece.

Marmara yazın en sıcak günlerini yaşıyor, Temmuz ayında dahi sıcaklık bu kadar yükselmemişti, Balıkesir çevresi dün 40 dereceyi gördü. Bugün bölgede nem oranı biraz azaldı, poyraz da sertleştiğinden hissedilen sıcaklık da biraz düşüş var ama sıcaklık sonraki günlerde de çok yüksek olacak. Yarın Edirne 35, Balıkesir 37, Sakarya 34 derece.

İç Anadolu'da bu sefer sıcak hava dalgası daha uzun süre kalıyor. Beş gün boyunca sıcaklık değeri değişmeyecek, rüzgar da genelde hafif. Bugün Konya 35, Eskişehir 34, Sivas 33 derece.

Ege'de bu yazın en uzun süreli sıcak hava dalgası etkili oyuyor. Sıcaklık Denizli ve Aydın'da 42, Ege'nin sahil beldeleri boyunca 37-38 derecelerde seyrediyor. Geçtiğimiz günlere göre bugün terk fark, zayıf rüzgarların biraz sertleşerek olması. Nem oranı da yüksek, Denizli 41, Muğla 38, Kütahya 34 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde sıcaklık geçtiğimiz haftalara göre en az 4-5 derece daha yüksek olacak. Rüzgarlar da hafifledi, deniz suyu sıcaklığı 30 dereceye çıkıyor. Güneydoğu'da haftalardır 40 dereceyi geçmeyen sıcaklık, bu hafta 45 dereceyi görecek. Antalya 35, Diyarbakır 41 derece.

Doğu Anadolu Bölgesi de aşırı sıcaklık yükselişinden etkileniyor. Özellikle bölgenin güneyinde Elazığ-Malatya çevresinde termometreler 40 dereceyi görüyor. Yarın Erzurum, Kars ve Ardahan arasında kuvvetli yaz yağmuru görülebilir, dikkatli olunmalı. Bugün Erzurum 29, Van 28, Malatya 39 derece.

Karadeniz Bölgesi de çok sıcak. Kıyılarda 30 dereceyi geçen sıcaklık Amasya ve Çorum gibi iç kesimlerde 39 dereceye çıkıyor ancak kıyılardaki yüksek nemden dolayı hissedilen sıcaklık iç kesimlere oranla daha yüksek. Yarın Trabzon-Artvin arasında sağanak yağış var. Trabzon 31, Samsun 32, Bolu 34 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber