Toplu görüşmelerde sağlıkçıların taleplerinde mesafe alındı

Haber Giriş : 27 Ağustos 2008 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile memur konfederasyonları arasındaki toplu görşmelerin 3. turunda, sağlıkçıların sıkıntılarını dile getiren mektupları toplu görüşmelerde hükümet adına yer alan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na sunuldu. Yapılan müzakereler sonucunda sağlıkçılarla ilgili olan, sözleşmeli personele eş durumu tayini, becayiş ve askerlik sonrası göreve başlama hakkı getirilmesi konusunda mutabakat sağlandı.

ANKARA (ANKA) - Hükümet ile memur konfederasyonları arasındaki toplu görşmelerin 3. turunda, sağlıkçıların sıkıntılarını dile getiren mektupları toplu görüşmelerde hükümet adına yer alan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na sunuldu. Yapılan müzakereler sonucunda sağlıkçılarla ilgili olan, sözleşmeli personele eş durumu tayini, becayiş ve askerlik sonrası göreve başlama hakkı getirilmesi konusunda mutabakat sağlandı.

Sağlık ve sosyal hizmet kolunda görüşmelere yetkili sendika olarak katılan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, farklı sözleşmeli personel istihdamından yola çıkarak Sağlık Bakanlığında altı farklı istihdam modeli bulunmasını eleştirdi. Genel Başkan Önder Kahveci sözleşmeli personele eş durumu tayin hakkı verilmemesinin Anayasanın Eşitlik ilkesine de aykırı olduğunu ifade etti. Kahveci, tayin hakkı bulunmadığı için farklı yerlerde görev yapan aile bireylerinden sağlıklı bir hizmet ve sağlıklı nesiller beklenemeyeceğini savunarak, Sağlık Bakanlığı'nın da bu konuda müracaatta bulunduğunu, fakat bugüne kadar düzenlemenin neden yapılmadığını anlayamadıklarını söyledi.

Sözleşmeli personellerin sıkıntılarını içeren mektupları da Bakana sunan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin bu bilgiyi vermesinin ardından Maliye Bakanlığı yetkilileriyle bir komisyon kurulması ve komisyonun sözleşmeliler arasındaki maaş farklarını gidermek için çalışma yapması benimsendi.

-EŞ DURUMU, BECAYİŞ VE ASKERLİK KONULARINDA YASAL DÜZENLEME YAPILACAK-

Toplantıda ayrıca sözleşmeli personeli sevindirecek konularda mutabakat sağlandı. Buna göre 4/B ve 4924'lü sözleşmeli personellere eş durumu nedeniyle tayin hakkı, becayiş ve askerlik dönüşü göreve başlama hakkı verilmesi için yasal düzenleme yapılacak.

Sözleşmeli personelin eş durumundan tayin yaptırabilmesi için, tayin istediği bölgede sözleşmeli personel ihtiyacı bulunması şartı aranacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber