Okullar açılmadan çocukların sağlık sorunlarına dikkat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2008 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, görme ve işitme sorunu olan çocukların; okula, öğretmenine ve arkadaşlarına uyum sağlayamadıklarını, başarılı olamadıklarını belirterek, "Öğrencilerin her öğretim döneminden önce sağlık kontrolünden geçirilmesi gerekir" dedi.

Akdur, okulların açılmasına kısa bir süre kala anne babaları, çocukları eğitim yaşamlarında olumsuz etkileyen sağlık sorunları konusunda uyardı.

Sağlık sorunlarının, öğrencilerin okuldaki başarılarını olumsuz etkilediğini ifade eden Akdur, şunlara dikkati çekti:

"Görme, işitme ve kansızlık sorunu çocuklar arasında çok yaygın. Bağırsak parazitleri, cilt, ağız ve diş sağlığı sorunları da ihmal edilemeyecek boyutta. Ne çocuklar ne de aileler, genellikle çok belirgin şikayetlere neden olmayan bu sorunların farkına varıyor ama bu sorunlar sinsi bir şekilde çocukların hem okul başarısını, hem de büyüme ve gelişmesini olumsuz etkiliyor."

Çocukların derslerinde başarılı olup, büyüme ve gelişmelerini sağlıklı bir biçimde sürdürebilmeleri için bu rahatsızlıkların tedavi edilmesinin gerekli olduğunu bildiren Akdur, bunun yolunun da uygun tanı konulmasından geçtiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber