Okularda güneş altındaki törenler bayılttı

Haber Giriş : 08 Eylül 2008 13:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İkram TEKMANLI/ALANYA (Antalya), (DHA)

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde hissedilen sıcaklık 39 dereceye kadar çıkarken, yeni ders yılının başlangıcı nedeniyle okul bahçelerinde yapılan törenlere katılanlar zor anlar yaşadı.

Kemal Şuberi İlköğretim Okulu bahçesindeki törende 7-A sınıfı öğrencisi 14 yaşındaki Berna Gülen sıcaktan bayıldı.

Alanya'da ilköğretim ve liselerin yeni ders yılına başladığı bu sabah 31 derece olan hava sıcaklığı yüzde 65 nem oranı nedeniyle 39 derece olarak hissedildi. Okul bahçelerinde açık havada yapılan törenlere katılan öğretmen, öğrenci ve veliler nemden bunaldı. CHP Antalya Milletvekili Atilla Emek'in de katıldığı Kemal Şuberi İlköğretim Okulu bahçesindeki törende halk oyunları gösterisinin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, skeçler oynandı. Bu sırada sıcağa dayanamayan 7-A sınıfı öğrencisi Berna Gülen yere yığıldı. Öğretmenlerinin ve velilerin hemen müdahale ettiği Gülen'e, meyve suyu ve su içirildi. Veliler tarafından çağrılan 112 Acil Servis ambulansı doktoru tarafından kontrol edilen Gülen'in önemli bir probleminin olmadığı belirtildi.

Tören sonrası sınıfları ziyaret eden CHP Milletvekili Emek ile Kaymakam Doğan, öğrencilerle birlikte sıralara oturdu, ders ve çalışma kitapları dağıttı.


Öğrenci tören alanında bayıldı

(CİHAN)- Bolu'da, okulların açılması nedeniyle düzenlenen törene katılan lise öğrencisi bayıldı.

Eğitim öğretim yılının açılması nedeniyle Anıtpark'ta tören düzenlendi. Tören alanında bayrak tutan Mimar İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Uğur Gül, program başlamadan önce bayılarak yere düştü. Sağlık görevlilerince müdahale edilen Uğur Gül, sedyeyle taşınarak ambulansa konulduktan sonra Köroğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayakta bayrak tutan Gül'ün sıcak havadan etkilendiği için bayıldığı belirtildi.

Anıtpark'taki törenin ardından Behiye Baysal İlköğretim Okulu'nda da bir tören düzenlendi. Törene, Vali Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü


Sıcak altında tören uzayınca öğrenciler zor anlar yaşadı

(CİHAN)- Edirne'de İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan törende öğrenciler sıcak havada zor anlar yaşadı.

İlköğretim Haftası nedeniyle merkez Yüksel Yeşil İlköğretim Okulu'nda tören düzenledi. Törene okulun son sınıf öğrencilerinin yanı sıra bir hafta önce okula yeni başlayan minik öğrenciler de katıldı. Yaklaşık 33 derece sıcaklık altında kalan öğrenciler protokolün yerini almasını bekledi. Edirne Valisi Mustafa Büyük, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci'nin yerini almasıyla tören programına geçildi. Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın ardından öğrenci andı okundu. Halkoyunları ekibinin gösterisi ve öğrencilerin şiir okumasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Konuşmalar devam ederken küçük yaşlardaki küçük öğrenciler sıcak altında zor anlar yaşadı. Sıcaktan bunalan öğrencilerin imdadına öğretmenleri koştu. Yapılan su takviyesinin ardından çocukların sıcaktan korunması için başlarına peçete konuldu. Yaşları biraz daha büyük öğrenciler ise başlarına gazete koyarak sıcaktan korunmaya çalıştı. Ödül törenine geçildiği sırada dayanamayan öğrenciler öğretmenleri tarafından sınıflara alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber