İSMEK öğrencileriyle birçok üniversiteyi geride bıraktı

Haber Giriş : 10 Kasım 2004 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

100 bin kursiyer sayısına doğru koşan İSMEK, bu yıl ön kayıt yaptıran 41 bin kişi ile Türkiye'deki birçok üniversiteyi geride bıraktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Korkmaz, 1 kurs merkezi ve 146 kursiyerle hizmete başlayan ve bu yıl ön kayıt yaptıran 41 bin kursiyer sayısı ile Türkiye'deki birçok üniversiteyi geride bırakan İstanbul Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nın (İSMEK) hedefinin, 3 yıl içinde 100 bin kursiyer olduğunu açıkladı.

İSMEK'in çeşitli sebeplerle genel eğitim alamamış insanlara alternatif oluşturduğunu ifade eden Korkmaz, "İSMEK kursları sayesinde insanlar işgücü piyasasına nitelikli insanlar olarak girdi" dedi.

"Yeni projelerimiz var"

İSMEK'in işlevinin arttırılmasında ve İstanbullu'ya tanıtılmasında yeni projelerinin olduğunu kaydeden Korkmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin belli kurumlarında İSMEK köşeleri kurulacağını belirterek "İnsan sirkülasyonun çok olduğu alanlara İSMEK'in kursiyerlerinin ürettiği ürünlerin sergileneceği ve satılacağı mekanlar kurulacak. Ayrıca İSMEK'i tanıtıcı seminerler düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Korkmaz, cezaevleri, özürlü merkezleri ve okullar gibi semtlerde kurulan kursların dışında İSMEK'in özel alanlarda da eğitim hizmetini götürmeyi artırarak sürdüreceğini kaydetti.

Kurban Bayramı'nda yapılan kesici ve kasaplık kurslarına bu yıl da devam edileceğini söyleyen Korkmaz, "Marketlere yönelik 'gıda marketlerinde hijyen' ve özel alan öğretmenlerine yönelik ilk yardım seminerleri düzenlenecek. Önceki yıllarda başlayan trafik seminerleri yine İSMEK kursları olarak devam ettirilecek" diye konuştu.

İSMEK'in, kursların yanısıra seminer ve konferanslar da verdiğini söyleyen Bekir Korkmaz 2004-2005 eğitim dönemi henüz yeni başlamasına rağmen sadece Ekim ayı içerisinde 31 farklı alanda seminer verdiklerini ifade etti.

İSMEK'te yeralan branşlar

SANATLA İLGİLİ BRANŞLAR: Hat, Tekzip, Minyatür, Çini, Kalem işi, Sedef işçiliği, Ebru, Makine Nakışı, Mefruşat, El Nakışı, İğne oyası, Kumaş boyama, İpek boyama, Rölyef, Folyo, Kırkyama, Gümüş-Sim Örücülüğü, Halı-Kilim, Resim, Vitray, Ahşap İşçiliği, Mozaik, Suni çiçek yapımı, Desen Tasarım, Giyim, Sinema TV, Fotoğrafçılık, Ney, Ud, Bağlama, Gitar, Solfej, Halk oyunları, DİĞER BRANŞLAR: Gazetecilik, Yardımcı annelik, Kitap Ciltçiliği, Berberlik Eğitimi, Kuaförlük, Yemek, Trikotaj, Yaşlı ve Hasta bakıçılığı kursu, Bilgisayar İşletmenliği, Bilgisayarlı MuhasebE, Modelistlik, Stilistlik, Takı Tasarım SPOR: Aerobik, Step, Cilt Bakımı, ÖZEL EĞİTİM: Diksiyon, Trafik Eğitimi, Okuma Yazma, İngilizce, Osmanlıca, Arapça

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber