Gazi Üniversitesi'nin kampus sorununa Cumhurbaşkanı Gül el atacak

Haber Giriş : 16 Eylül 2008 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan'a, kampus sıkıntısı yaşayan Gazi Üniversitesi'nin sorunlarını çözmesinde yardım edeceğini söyledi. Gül, Gazi Üniversitesi'nin yanında yer alan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılmayan arazilerin Gazi Üniversitesi'ne devri konusunda Rektör Prof. Dr. Ayhan'a yardımda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan'ı Köşk'te kabul etti. Prof. Dr. Ayhan, görüşmeye yönelik olarak ANKA'ya yaptığı açıklamada, özellikle Gazi Üniversitesi'nin sorunlarını anlattığını kaydetti. Prof. Dr. Ayhan, Gazi Üniversitesi'nin Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olduğunu ve şehir içerisinde yer alması nedeniyle önemli sıkıntılarının olduğuna işaret ederek, kampus konusunda sıkıntı yaşandığın altını çizdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Gazi Üniversitesi'ni bildiği için kampusun durumunu sorduğunu belirten Ayhan, ?Cumhurbaşkanımıza, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kampus yanında boşalttığı yerlerin kamulaştırılması ve Gazi Üniversitesi'ne devredilmesi ile ilgili yardım talebinde bulundum. Cumhurbaşkanımız konu ile ilgili yardım edeceğini söyledi. Zaten o bölge daha önce üniversite alanı olarak belirlenmişti. Üniversitemizin içerisinde yer alan bu arazilerin TOKİ'ye verilip de konut yapılması gibi bir garabet olamaz zaten? dedi. Ayhan, bir önceki döneminde Üniversiteye ait Çukurambar'da bulunan arazinin kat karşılığı müteahhide verildiğini anımsatarak, oranın yeniden üniversiteye kazandırılması için gerekli olan her şeyi yapacağını belirterek, sorunun çözümü ile ilgili Cumhurbaşkanı'ndan yardım istediğini de açıkladı.

-ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNİN SORUNLARI KÖŞK'TE-

Prof. Dr. Ayhan, Cumhurbaşkanı Gül'e, Araştırma Görevlileri'nin sorunlarını da anlattıklarını açıkladı. Ayhan, ?Araştırma Görevlileri'nin özlük haklarının çok kötü olması ve ücretlerinin düşük olduğunu Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik. 3 bin YTL vererek profesör çalıştıramıyoruz. Araştırma Görevlisi bulmakta çok zorlanıyoruz. Özlük haklarında ve ücretlerinde düzenlemeye gidilmesi gerektiğini ilettik? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber