Öğrenci affı Başbakanlık'ta... Af, 2000-2008 yıllarını kapsayacak!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2008 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) hazırlanan ''öğrenci affı'na ilişkin kanun taslağının Başbakanlığa gönderildiği bildirildi. Alınan bilgiye göre, taslağın, çeşitli nedenlerle üniversitelerden ilişiği kesilen tüm yükseköğretim öğrencilerini kapsadığı belirtildi.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, öğrenci affına ilişkin tasarıyı prensip olarak benimsediklerini belirterek, tasarı yasalaştığı takdirde, 29 Haziran 2000 tarihinden ilk yürürlüğe gireceği tarihe kadar ilişiği kesilmiş öğrencilere, bütün dersler için bir öğretim yılı devam ve 3 sınav hakkı verilmiş olacağını bildirdi.

Çiçek, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve tartışılan öğrenci affının kurulda ele alındığını bildirdi. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tasarının Başbakanlık'a gönderildiğini belirten Çiçek, "Bunu prensip itibariyle benimsemiş olduk. İlk fırsatta TBMM'ye gönderilecek" diye konuştu.

Yükseköğretim kurumlarında hazırlık ve diğer bütün sınıflarında ön lisans ve lisans düzeyinde 29 Haziran 2000 tarihinden bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar ilişiği kesilen ve kendi isteği ile ayrılanlara bir öğretim yılı devam ve 3 sınav hakkı verileceğini belirten Çiçek, daha önce aftan yararlananların yeni aftan yararlanıp yararlanmayacağı konusunda da şunları söyledi:

"29 Haziran 2006 tarihinden bugüne kadar her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmiş olanlar bu kapsamda olacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı bir taslaktır. Sınıfta kaldığı derslerden bir öğretim yılı devam ve 3 de sınav hakkı verilmiş olacaktır. Sık sık afların çıkarılmış olmasını da her vesileyle görüyoruz. Kaydı silinmiş olanlara verilecek son bir imkandır. Herkes hesabını buna göre yapsın. 640 bin civarında öğrenci var, bunun 400 bini açık öğretimde. 240 bini de örgün öğretim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber