Bakan Çelik, Nairobi'deki öğretmen maaşını araştırttı

Haber Giriş : 15 Kasım 2004 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazetelerdeki, "Uganda'daki öğretmen bile Türkiye'deki öğretmenden daha çok maaş alıyor" haberlerine kızan Bakan Çelik, Ugandalı değil ama Kenyalı öğretmenin maaşını öğrendi: 80 dolar

Öğretmenlere verilen maaşlar her dönemde tartışmalara neden olur. Öğretmenler maaşlarının düşük olmasından yakınırken, diğer devlet memurları ise öğretmenlerin kendilerini daha iyi maaş aldığını iddia eder. Gazetelerde, geçenlerde, "Türkiye'de öğretmen maaşlarının çok düşük olduğu, Uganda'daki bir öğretmenin bile Türk öğretmenlerden fazla maaş aldığı" yönünde bir haber yayınlandı.

Çelik azmetti ve öğrendi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise bu haberin gerçekliğine inanmadı. Uganda'da Türkiye'nin büyükelçiliği olmadığı için Uganda'nın komşusu Kenya'da bulunan Nairobi Büyükelçiliği'ni arayarak Kenya'da öğretmenlerin ne kadar maaş aldığını soran Çelik, Kenya'da öğretmenlerin 80 dolar maaş aldığı cevabını alınca rahatladı. Çelik, şimdi "cevabını vermek üzere", bu tür bir benzetmeyle öğretmen maaşlarını gündeme getirecek ilk gazeteyi bekliyor.

BİLAL ÇETİN / VELİ TOPRAK

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber