Eczacılardan muayene ücreti açıklaması

Haber Giriş : 06 Ekim 2008 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eczanelere ödenen muayene ücretlerinde, 1 Ekim'de yürürlüğe giren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile artışa gidilirken, Ankara Eczacı Odası, ?Halkımızın açıkça bilmesi gereken husus, muayene ücreti tutarlarının belirlenmesinin ve tahsilatının eczanelerde yapılmasının eczacılarla hiçbir ilgisi yoktur. Bu konudaki sorumluluk tamamen SGK'ya aittir? açıklamasında bulundu.

Ankara Eczacı Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, 1 Ekim'de yürürlüğe giren Sağlık Uygulama Tebliğ'inde hastaların ödeyeceği muayene ücreti katılım payı bedellerinin yeniden düzenlendiği belirtildi. Sosyal Güvenlik Kurumu ile eczacılar arasında imzalanan ilaç alım protokolü gereğince söz konusu muayene ücretlerinin hastalardan tahsiline eczacıların zorunlu tutulduğunun hatırlatıldığı açıklamada, şöyle denildi:

?Bu tutarlar eczacıların alacaklarından mahsup edilmek suretiyle SGK bütçesine girmektedir. Her türlü karşı çıkışımıza rağmen SGK muayene ücretlerinin eczacılar tarafından tahsilatı konusunda ısrarlı davranmış ve protokol hükümlerinde yer almaması konusunda geri adım atmamıştır.

Halkımızın açıkça bilmesi gereken husus, muayene ücreti tutarlarının belirlenmesinin ve tahsilatının eczanelerde yapılmasının eczacılarla hiçbir ilgisi yoktur. Bu konudaki sorumluluk tamamen SGK'ya aittir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber