Güneydoğu'ya rekor özel harekâtçı takviyesi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 07 Ekim 2008 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKTÜTÜN saldırısının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, Güneydoğu'ya rekor seviyede özel harekât polisi gönderme kararı aldı. Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Özel Harekât Daire Başkanlığı'nda 3,5 aydır terörle mücadele konusunda eğitim alan 485 polis, cuma günü mezuniyetlerinin ardından bölgeye gönderiliyor. Başbakan Erdoğan'ın da katılması beklenen tören sonrası uçaklara bindirilecek polisler, Hakkari, Şırnak, Van, Mardin, Tunceli, Bingöl, Siirt il ve ilçelerinde görev yapacak.

Bölgeye gönderilen uzman polislerin, askerlerle birlikte kırsal alanda operasyon yapması da kararlaştırıldı. Polisler, operasyonu yöneten askeri personelin emrine girecek. Özel Harekat timleri Güneydoğu'daki il ve ilçelerde olası terör olaylarına anında müdahale edecek, il ve ilçe giriş çıkışlarında 24 saat araç ve kişi araması yapacak. Bomba, terör olaylarına müdahale şekli, yakın dövüş, otomatik ve yarı otomatik silah kullanımı eğitimi alan polisler ikinci bir emre kadar bölgede görev yapacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre bölgede halen 4 bin 801 özel harekâtçı polis görev yapıyor. Cuma günü gidecek takviye kuvvetlerle bu sayı 5 bin 286 olacak. Emniyet yetkilileri bir yıl içinde bu sayıyı 7 bine çıkartmayı planlıyor.

Ufuk TÜRKYILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber