İlköğretim müfettişlerinden sonra milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri de isyanda

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ekim 2008 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunda "Eşit İşe Eşit Ücret" olarak lanse edilen düzenlemeden sonra bu düzenlemeden ek ödeme almayan İlköğretim Müfettişleri sorunlarını her tür platformda dile getirmişlerdi. Bu kez, Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürleri de ekonomik sorunlarla karşı karşıya... İşte şube müdürlerinin ve milli eğitim müdürlerinin gönderdiği açıklama

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ VE ŞUBE MÜDÜRLERİ MAĞDUR EDİLİYOR. EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET Mİ? YOKSA EŞİTSİZLİK Mİ ?

İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri özlük hakları bakımından aşağıda açıkladığım gibi mağdur edilmektedirler.

a- Yukarıda belirttiğim statüde çalışan görevliler eğitim öğretim hizmeti görmelerine, asli meslekleri öğretmen olmasına rağmen okul müdürlerine ve öğretmenlere ek ders ücreti aldıkları halde verilen eşit işe eşit ücret tazminatını (248 YTL) ek ders ücreti almaları gerekçe gösterilerek yararlandırılmaması eşitlik mi?

b- 16.12.2006 tarihli Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Ek Ders ücretleriyle ilgili Bakanlar Kurulu kararı ile de yukarıda belirtilen statüde çalışan görevliler hakkında hiçbir iyileştirmeye yer verilmemiştir. Bu durum ilçe milli eğitim müdürlüğündeki yöneticilerin okul türlerine göre okul Müdürlerinden aylık 114-360 YTL , daha az ücret vermek eşitlik mi?

c- Her Öğretim yılı başında Okul müdürlerimize ve öğretmenlerimize verilen 472YTL eğitime hazırlık ödeneği Eğitimin bir fiil içinde olan bizlere verilmemesi eşitsizlik olmuyor mu?

d- Bakanlığımızca ihdas edilen uzman öğretmenlik unvanları Okullardaki idarecilerimize ve öğretmenlere verilirken eğitim öğretimin içerisinde bilfiil bulunan bizlere doğrudan verilmesi gerekirken genel idare hizmetleri sınıfına dahil olmamız nedeniyle, sınavlara girmemize dahi imkan verilmemiştir. Bu şekilde 98 YTL almamızın engellenmesi dengeleri bozmuyor mu ?

e- 5018 sayılı Kamu Maliye Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Kamu İhale Yasası ve Sosyal güvenlik Kurumu Yasası gereği harcama yetkilisi, düzenleme yetkilisi olarak yukarıda belirtilen statüde görev yapan kişilere maddi ve cezai sorumluluk getirilmesine rağmen daha önce Maliye Bakanlığı ve diğer kurumlarda görevli olup da bu işleri yürüten kişilere değişik adlarda yetki ve sorumluluk oranlarına göre ödenen ücretler bizlere ödenmemesi eşitsizlik değil mi?

İl Milli Eğitim Müdürlerimize ve eğitim öğretim sınıfında Müdür, Müdür Yardımcısı ve öğretmen olarak görev yapan yetkililer ile özlük hakları maaş ve ücretlerinin iyileştirilmesi yönündeki çalışmaları takdir ediyor daha da iyileştirilmesini istiyoruz.

Ancak, Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı ,öğretmen, olarak görev yapan yetkilileri denetlemeye yetkili ve onların disiplin ve sicil amiri durumunda olan ve öğretmenlik mesleğini kazanılmış hak olarak uhdesinde bulunduran ilçenin Milli Eğitim alanındaki iş ve işlemlerinin sorumluluğunu üslenen hafta tatillerinde ve mesai saatleri dışında severek hizmet eden İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Şube Müdürlerinin okul yöneticilerinden ve öğretmenlerden daha az maaş ve ücret almalarının kabul edilebilir bir durum olmadığını düşünüyorum.Özlük haklarının da yetki ve sorumluluk oranında dengeli ücret dağılımının sağlanmasının gerekli olduğu inancındayım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber