Doktorlar sıkıntıdan tiryaki oldu

Haber Giriş : 17 Kasım 2004 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Ünal, sağlık sisteminde yıllardır giderilemeyen sıkıntılardan dolayı 40 yaşında sigaraya başladığını ve bir çok meslektaşının ise ek işle geçimini sağladığını söyledi.

Ünal, KOAH hastalığının anlatıldığı panelde yaptığı konuşmada, sağlık sistemindeki sıkıntıların bir türlü çözümlenememesinden dolayı Türkiye'nin hem maddi hem de manevi olarak büyük zarar gördüğünü belirtti.

Her gelen hükümetin sağlık sisteminin çözümüne yönelik 'cek-cak' lı bir politika izlediğini vurgulayan Ünal, "Bugün KOAH hastalığı için sigara içilmemesini istiyoruz. Ama bugün hastayı tedavi edecek doktor hasta ve doktorların sigara içme oranı her geçen gün artıyor. Sağlıkta dönüşüm programı adı altında uygulanmaya çalışılan politikanın sağlığı kamusal bir hak olmaktan çıkarıp, bütünüyle piyasaya devreden bir anlayışa sahip. Kamu Yönetimi Temel İlkeleri Kanunu, Sağlık Kanunu ve herkes için ek vergi anlamına gelen Genel Sağlık Sigortası Kanunun tasarıları ile hekimlik ve ülke ortamının geleceği büyük bir tehlikeye girmiştir. Ben her toplantıda bunları anlatmama rağmen ilgililerin meseleye sahip çıkmamasından dolayı yaşadığım sıkıntı beni 40 yaşımda sigaraya başlattı. Benim bildiğim bir çok meslektaşımda bırakmalarına rağmen yeniden sigaraya başladılar. Temennimiz sıkıntıların az zararla giderilmesi" dedi

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber