'Polis dayağı öldürdü' iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2008 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağcılar'da, imam nikahlı kocası Ahmet Laçin'in gözaltına alındığı karakolda düvüldüğünü ve kaldırıldığı hastanede öldüğünü iddia eden 23 yaşındaki Tuğba Poyraz, 'Polisler beni karakola çağırdı. Kocam karakolda sargı bezleri içinde baygın şekilde yatıyordu. Hastaneye götürdüm. Beyin ölümünün gerçekleştiğini söylediler. Önceki gece de öldü. Polislerden davacıyım' dedi. Emniyet yetkilileri ise suçlamaları reddederek kendisini kovalayan memurlardan kaçarken düşüp yaralanıyor. Daha sonra hastaneye kaldırılıyor. Ayrıca olay günü Ahmet Laçin karakolda verdiği ifade de olayın bu yönde olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştular. Laçin'in hırsızlık ve ruhsatsız silah bulundurma suçundan poliste kaydı olduğu öğrenildi.

KARAKOLDA BAYGIN BULDUM

Tornacı Ahmet Laçin'in, imam nikahlı eşi Tuğba Poyraz'ın iddiasına göre, 12 Ekim 2008'de eve sivil polislerin geldiğini ve eşinin Bağcılar Polis Merkezi'nde olduğunu söyledi. Tuğba Poyraz, polis merkezine gittiğinde eşinin sargı bezleri içinde baygın halde sandalyede yattığını gördü. Sol omuzunda morluk ve başında şişlik gören Tuğba Poyraz, kayınbiraderi Ali Laçin'in yardımıyla eşi Ahmet Laçin'i Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Beyin ölümü gerçekleştiği tespit edilen Ahmet Laçin yoğun bakıma alındı.

'NEDEN HASTANEYE GÖTÜRMEMİŞLER'

Bağcılar Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Tuğba Poyraz, 'Kocam polis merkezinde baygındı. Sargı bezleri içinde hastaneye götürdük. Suçlu bile olsa eşim polis hastaneye neden götürülmedi. Kocam polis merkezinde dövüldü. O gün nöbetçi olan tüm polislerden davacıyım. 1,5 yaşındaki kızım Sıla'yla ortada kaldık. Bunun hesabını kim verecek' dedi. Ahmet Laçin'in olay günü bir hırsızlık amaçlı otomobile girmek isterken ekipler tarafından kovalandığını ve apartman boşluğuna düştüğünü söyleyen bir polis yetkilisi, ambulansla hastaneye kaldırıldığı tedavinin ardından ise polis merkezinden ailesine teslim edildiğini belirtti.

EMNİYET SUÇLAMALARI REDDETTİ

Emniyet yetkilileri ise suçlamaları reddederek, "155 polis imdata yapılan ihbar üzerine ekiplerimiz olay yerine gittiklerinde bir şahsın kaçtığını görüyor. Ekiplerimiz peşinden şahsı kovalarken yüksek bir yerden düşerek yaralanıyor. Olay yerine çağrılan 112 ambulansla ekiplerimiz eşliğinde Vakıf Gureba Hastanesi'ne kaldırılıyor. Burada Ahmet Laçin tedaviyi kabul etmiyor. Bunun üzerine ekip otosuyla gözaltı raporu gerektiği için Bağcılar Devlet Hastanesi'ne götürülüyor. Burada yapılan ilk muayenesinin ardından da Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıyor. Burada tedavisi yapıldıktan sonra alınan raporla Bağcılar Polis Merkezi'ne götürülüyor. Kesinlikle kendisini dövme olayı yok" diye konuştular.

GÖZALTINDAYKEN DÜŞTÜM DİYE İFADE VERDİ

Önceki gece saat 03.00 sıralarında hayatını kaybeden Ahmet Laçin'in olay günü emniyette vediği ifadesinde, "Sarhoştum. Polisler kovalamaya başladı. Kaçarken düştüm. Sonra polis memurları beni hastaneye kaldırdı. Hırsızlık yapmıyordum. Üzerimden çıkan malzemelerde tornacılık yaptığım için üzerimde bulunuyorduö dediği öğrenildi. Laçin ifadesinin ardından savcının verdiği talimatla serbest bırakıldığı ve savcının evrakları istediği öğrenildi. İfadede Ahmet Laçin'in de ifadesini belirten emniyet yetkilileri ayrıca beraber yaşadığı Tuğba Poyraz'ın da teslim aldığına dair imzası bulunuyorö dediler.

KESİN ÖLÜM SEBEBİNİ ADLİ TIP KURUMU BELİRLEYECEK

Hayatını kaybeden Laçin'in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Ahmet Laçin'in ölüm sebebini ise otopsi raporu belirleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber